Marenkimalja
- 15 min Työaika
- 15 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso

Uusimmat reseptit


Kaupallinen yhteistyö Kouvolan Lakritsi
Pidätkö marengista? Oletko jo kokeillut valmistaa marenkeja mikroaaltouunissa? Mikromarengit ovat todella nopeatekoisia ja saat niistä todella rapeita vain muutamassa minuutissa. Ihana Kouvolan Lakritseilla ja lakritsijauheella ryyditetty marenkimalja on mainio tarjottava milloin tahansa. Voit tarjota tämän isolle tai pienelle joukolle helposti. Valmista marengit ja kokoa annos vaikka työporukalle!
>> Kouvolan Lakritsin tuotteita voit tilata näppärästi täältä <<Advertising information
Ainekset
2-4 annosta
Mikromarengit:
- 1 kananmunanvalkuainen
- 4-5 dl tomusokeria
Lisäksi:
- 2 dl vispikermaa TAI
- 2 dl kuohukermaa (vaihtoehto)
- 1 rkl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 200 g vadelmia
- 200 g Kouvolan Lakritsi Lakritsipaloja
- maun mukaan Kouvolan Lakritsi Lakritsijauhetta
- 1-2 dl Kouvolan Lakritsi Lakritsikastiketta TAI
- 1-2 dl Kouvolan Lakritsi-kinuskikastiketta (vaihtoehto)
Valmistusohje
- Laita kananmunanvalkuainen kulhoon ja mittaa joukkoon tomusokeri. Sekoita ensin lusikalla ja muotoile sitten käsin.
- Jaa seos muutamaan osaan ja pyöritä pikkusormen paksuisiksi tangoiksi ja jaa pieniin nokareisiin.
- Laita mikroaaltouunin lautaselle leivinpaperi. Tarkasta että lautanen mahtuu pyörimään mikroaaltouunissa esteettä.
- Laita marenkitaikinanokareita leivinpaperin päälle ja jätä reilusti kohoamisvaraa.
- Kypsennä täysteholla 1-2 minuuttia, kunnes marengit ovat rapeita.
- Vaahdota vispikerma tai kuohukerma ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.
- Laita marengit, kuohukerma, vadelmat ja lakritsipalat kerroksittain annosmaljoihin tai isoon kulhoon ja ripottele pinnalle hieman lakritsijauhetta.
- Valuta joukkoon lakritsikastiketta tai lakritsi-kinuskikastiketta ja tarjoa marenkimalja!
