Kesäinen britakääretorttu
- 30 min Työaika
- 1 h Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Kaupallinen yhteistyö Myllyn Paras
Kesäinen britakääretorttu on mainio kesäpäivän herkku, jonka sisään voit kätkeä erilaisia hilloja jääkaapin sisällön mukaan. Kokeile raparperihilloa, kirsikkahilloa tai erilaisia marjahilloja. Tuorejuuston sijaan voit käyttää myös rahkaa. Aloita leivonnaisen valmistus erottelemalla kananmunan keltuaiset ja valkuaiset.
Advertising information
Ainekset
10-12 annosta
Marenki:
- 4 kananmunanvalkuaista
- 2 dl sokeria
Taikina:
- 75 g voita
- 1 dl sokeria
- 2 kananmunankeltuaista
- 1 ½ dl Myllyn Paras Puolikarkeita vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- ½ dl kermaa TAI
- ½ dl maitoa (vaihtoehto)
Täyte:
- 250 g mansikkahilloa, kirsikkahilloa, raparperihilloa tai muuta hilloa
- 1 dl kuohukermaa TAI
- 1 dl vispikermaa (vaihtoehto)
- 100 g tuorejuustoa TAI
- 100 g maitorahkaa (vaihtoehto)
- ½ dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
Pinnalle:
- 1-2 rkl tomusokeria
- marjoja
Valmistusohje
- Laita uuni lämpenemään 150 asteeseen.
- Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset. Säästä kaksi keltuaisista.
- Vaahdota valkuaiset valkoiseksi vaahdoksi.
- Lisää sokeri vähän kerrallaan ja vatkaa, kunnes saat kestävän marenkivaahdon. Nosta sivuun.
- Valmista taikina. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi.
- Lisää kananmunankeltuaiset yksitellen hyvin vatkaten joukkoon.
- Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita.
- Lisää vielä kerma tai maito ja sekoita taikina tasaiseksi.
- Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Kerros on hyvin ohut. Voit levittää seoksen myös halutessasi noin 5 cm peltiä kapeammaksi.
- Levitä päälle marenkikerros ilmavasti lusikalla.
- Kypsennä 150 asteisen uunin alimmalla ritilätasolla noin 30 minuuttia.
- Laita päälle leivinpaperi ja toinen uunipelti varoen. Käännä ympäri.
- Ota pois leivinpaperi.
- Levitä jäähtyneen torttulevyn päälle hillo.
- Vaahdota kerma ja vatkaa joukkoon tuorejuusto tai maitorahka.
- Mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Tarkista maku.
- Levitä hillokerroksen päälle.
- Käännä torttu rullalle leivinpaperia apuna käyttäen. Marenkikerros on rapea, mutta käännettävissä.
- Jätä saumakohta alaspäin ja siirrä tarjoiluvadille.
- Koristele siivilöidyllä tomusokerilla ja mansikoilla tai muilla marjoilla.
- Tarjoa!