Britakakku

  • 20 min Työaika
  • 50 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
Britakakku
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

151 arvostelua. Keskiarvo: 3.7/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Klassikko

Britakakku kuuluu kesäkakkujen klassikoihin, jonka täytettä voit muunnella mieltymysten mukaan. Syksyllä kakun täytteeseen voi käyttää hapokkaita omenoita, joita on pehmennetty ensin kasarissa tumman sokerin ja kanelin kanssa. Resepti on julkaistu alunperin 15.10.2007.

Advertising information

Ainekset

10 annosta
Pohja:
  • 125 g voita
  • 1 dl ruokokidesokeria TAI
  • 1 dl taloussokeria (vaihtoehto)
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 kananmunankeltuaista
  • 1 dl maitoa
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • ½ dl perunajauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
Päälle:
  • 2 kananmunanvalkuista
  • 1½ dl mansikkatomusokeria
  • 50 g mantelilastuja TAI
  • 50 g pähkinärouhetta (vaihtoehto) TAI
  • 50 g wienernougat crushia (vaihtoehto)
Täyte:
  • 250 g vaniljarahkaa
  • 150-200 g tuoreita marjoja
  • 2 dl vispikermaa

Valmistusohje

  • Vaahdota rasva ja sokerit kuohkeaksi. Erottele valkuaiset keltuaisista.
  • Lisää vaahtoon keltuaiset vatkaten sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet ja maito vuorotellen.
  • Levitä taikina öljytylle leivinpaperille ohueksi levyksi uunipellille. Taikinamäärä tuntuu pieneltä, mutta riittää kyllä.
  • Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää mansikkatomusokeri vähitellen, koko ajan vatkaten.
  • Levitä marenkiseos pohjan päälle ilmavaksi isolla lusikalla. Ripottele pinnalle mantelilastuja , pähkinärouhetta tai Wienernougat crushia.
  • Paista pohjaa 175 asteessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes marenki on saanut pintaansa herkullisen ruskean värin. Anna pohjan jäähtyä paperilla, tee sillä välin täyte.
  • Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää joukkoon rahka, marjat ja hieman sokeria, sekä vaniljasokeria.
  • Leikkaa pohja kahteen tai neljään osaan ja täytä kerma-rahkaseoksella.
  • Siivilöi britakakun pinnalle tomusokeria.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä