Britakakku
- 20 min Työaika
- 50 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
10 annosta
Pohja:
- 125 g voita
- 1 dl ruokokidesokeria TAI
- 1 dl taloussokeria (vaihtoehto)
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 kananmunankeltuaista
- 1 dl maitoa
- 1 dl vehnäjauhoja
- ½ dl perunajauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
Päälle:
- 2 kananmunanvalkuista
- 1½ dl mansikkatomusokeria
- 50 g mantelilastuja TAI
- 50 g pähkinärouhetta (vaihtoehto) TAI
- 50 g wienernougat crushia (vaihtoehto)
Täyte:
- 250 g vaniljarahkaa
- 150-200 g tuoreita marjoja
- 2 dl vispikermaa
Valmistusohje
- Vaahdota rasva ja sokerit kuohkeaksi. Erottele valkuaiset keltuaisista.
- Lisää vaahtoon keltuaiset vatkaten sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet ja maito vuorotellen.
- Levitä taikina öljytylle leivinpaperille ohueksi levyksi uunipellille. Taikinamäärä tuntuu pieneltä, mutta riittää kyllä.
- Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää mansikkatomusokeri vähitellen, koko ajan vatkaten.
- Levitä marenkiseos pohjan päälle ilmavaksi isolla lusikalla. Ripottele pinnalle mantelilastuja , pähkinärouhetta tai Wienernougat crushia.
- Paista pohjaa 175 asteessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes marenki on saanut pintaansa herkullisen ruskean värin. Anna pohjan jäähtyä paperilla, tee sillä välin täyte.
- Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää joukkoon rahka, marjat ja hieman sokeria, sekä vaniljasokeria.
- Leikkaa pohja kahteen tai neljään osaan ja täytä kerma-rahkaseoksella.
- Siivilöi britakakun pinnalle tomusokeria.