Rakuunainen uunilenkki ja punajuuri-perunasose

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

5 arvostelua. Keskiarvo: 4.6/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Ainekset

  • jauhoinen peruna
  • suola
  • vesi
  • maito
  • margariini
  • voi
  • punajuuri
  • kuivattu rakuuna
  • HK Iso Sininen lenkki
  • Dijon Rankuunasinappi
  • juustoraaste

Uunilenkistä valmistat helpon arkiruoan, joka maistuu perunasoseen kanssa. Jäikö joululta punajuuria?
Sekoita perunasoseen joukkoon vaihteeksi punajuurikuutioita ja mausta rakuunalla.
Helppoa ja hyvää!

Rakuunainen uunilenkki ja punajuuri-perunasose

Punajuuri-perunasose

n. 1 1/2 kg jauhoisia perunoita (värikoodi punainen)
1/2 tl suolaa
vettä
suolaa maun mukaan
n. 3 dl maitoa
n. 50 g margariinia tai voita
4-5 punajuurta kuutioina
kuivattua rakuunaa

HK Iso Sininen lenkki (850 g)
Dijon Rakuunasinappia
100-150 g juustoraastetta

Kuori perunat ja lohko ne.
Keitä suolalla maustetussa vedessä kypsäksi.
Valuta vesi pois ja soseuta perunat sähkövatkaimella tai perunanuijalla.
Mausta ripauksella suolaa. Vatkaa joukkoon maito ja rasva.
Sekoita joukkoon kuutioidut punajuuret ja hieman kuivattua rakuunaa.

Poista lenkistä kuori ja laita makkarat uunivuokaan.
Tee makkaraan viiltoja ja täytä rakuunasinapilla.
Ripottele pinnalle kauttaaltaan juustoraastetta.

Paista 175 asteessa noin 15-20 minuuttia.

Vinkki! Tämä ruoka sopii gluteenitonta ruokavaliota noudattavalle, kun käytät gluteenitonta sinappia.

Laktoosittoman ruoan saat, kun käytät laktoositonta margariinia, maitoa ja juustoraastetta.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä