Toffee-suklaapiiras
- 20 min Työaika
- 1 h 30 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- 250 g Venäläinen piparkakku Prjanik
- (vaihtoehto) kandisokerikeksi
- (sulatettu) 80-100 g voi
- 50 g suolapähkinä
Täyte:
- 1 prk Dovgan kondensoitu maito, karamellisoitu
- ½ tl piparkakkumauste
- (vaihtoehto) kaneli
- 200 g maitosuklaa
- 50 g suolapähkinä
Toffee-suklaapiiras on ihana herkku, jonka valmistat käden käänteessä.
Tämän piiraan voit valmistaa jo muutamaakin päivää aiemmin jääkaappiin odottamaan. Karamellisoitu kondensoitu maito tekee valmistuksesta helppoa ja nopeaa. Tämä leivonnainen on maustettu piparkakkumausteella. Voit jättää sen pois tai korvata kanelilla. Mikäli et löydä kaupasta Venäläisiä piparkakkuja, käytä aromikkaita kandisokerikeksejä.
Toffee-suklaapiiras
10 annosta
250 g Venäläinen piparkakku Prjanik, karamellinmakuinen TAI kandisokerikeksejä
80-100 g sulatettua voita
50 g suolapähkinöitä
Täyte:
1 prk Dovgan kondensoitu maito, karamellisoitu
½ tl piparkakkumaustetta TAI kanelia
200 g maitosuklaata
50 g suolapähkinöitä
Laita venäläiset piparkakut tai kandisokerikeksit tehosekoittimeen ja jauha hienoksi.
Voit murustaa keksit myös muovipussissa lihanuijalla.
Sulata voi ja sekoita keksinmurujen joukkoon.
Vuoraa halkaisijaltaan irtopohjainen 20-22 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla.
Painele keksi-voiseos vuoan pohjalle.
Sekoita karamellisoidun kondensoidun maidon joukkoon piparkakkumauste tai kaneli ja levitä keksipohjan päälle.
Paloittele maitosuklaa lautaselle ja sulata mikroaaltouunissa puolen minuutin erissä välillä sekoitellen.
Levitä sulatettu suklaa kondensoidun maidon päälle. Ripottele pinnalle suolapähkinöitä.
Nosta jääkaappiin, kunnes suklaa on jähmettynyt.