Raparperipiiras vaniljakastikkeella
- 15 min Työaika
- 30 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- 200 g maidoton margariini
- 1 ½ dl sokeri
- 4 dl vehnäjauho
- 2 tl leivinjauhe
- 2 tl vaniljasokeri
- ½ tl kaneli
- (vaihtoehto) kardemumma
- 2 dl Oatly iMat Ruokaan
Pinnalle:
- 4-5 dl raparperi
- 2 rkl sokeri
Lisäksi:
- Oatly Vaniljakastike
Mikä sen ihanampi kevään leivonnainen kuin tuoreista raparpereista valmistettu piiras. Lähes yhtä herkullista piiras on myös pakastealtaan uumenista löytyvistä raparpereista valmistettuna. Kruunaa tämä herkku täyteläisellä kaurapohjaisella vaniljakastikkeella.
Raparperipiiras vaniljakastikkeella
8-12 annosta
200 g maidotonta margariinia
1 ½ dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
(½ tl kanelia tai kardemummaa)
2 dl Oatly iMat Ruokaan
Pinnalle:
4-5 dl raparperipaloja
2 rkl sokeria
Lisäksi:
Oatly Vaniljakastike
Vaahdota maidoton margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja Oatly iMat vuorotellen vatkaten. Sekoita vain sen verran, että ainekset ovat sekaisin. Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun reunalliseen uunivuokaan. Ripottele pinnalle raparperipalat ja sokeria. Paista 225 asteessa uunin keskiritilätasolla 15-20 minuuttia tai kunnes pinta on kiinteä ja kauniin värinen. Jäähdytä hetki. Leikkaa annospaloiksi ja tarjoa seuraksi Oatly Vaniljakastiketta.