Omenapiirakka ja minttuinen muruseos
- 15 min Työaika
- 30 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Video: Omenapiirakka ja minttuinen muruseos
Ainekset
12 annosta
- 125 g sulatettua voita
- 1 ½ dl sokeria
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 dl mantelijauhetta
- 2 tl leivinjauhetta
- ½ ruukkua Vihreä Keiju Minttua
- 2 kananmunaa
- 1 ½ dl maitoa
- 2-3 omenaa koosta riippuen
Valmistusohje
- Sulata voi ja laita se kulhoon.
- Lisää sokeri, vehnäjauhot, mantelijauhe ja leivinjauhe ja sekoita keskenään.
- Ota sivuun 1 dl seosta ja hienonna joukkoon minttu.
- Sekoita lopun taikinan joukkoon kananmunat ja maito ja sekoita keskenään tasaiseksi.
- Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun reunalliseen noin 15x30 cm uunivuokaan.
- Kuori omenat ja leikkaa pieniksi kuutioiksi ja ripottele taikinan pinnalle.
- Ripottele päälle minttucrumble ja kypsennä 200 asteessa uunin keskiritilätasolla 15 minuuttia.
- Tarjoa seuraksi vaniljajäätelöä tai vaniljavaahtoa.