Mustikkapiirakka pellillinen

  • 20 min Työaika
  • 20 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
Mustikkapiirakka ja vaniljakiisseli
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

23 arvostelua. Keskiarvo: 3.7/5

Ei arvosteluja

Myllyn Paras logo Myllyn Paras logo

Kaupallinen yhteistyö Myllyn Paras

Kesän ensimmäisistä mustikoista valmistetaan tietenkin pellillinen mustikkapiirakkaa. Tämän piirakan pohja on pehmeä ja kuohkea ja sen kruunaa pinnalle levitetty itse valmistettu vaniljakiisseli. Kokeile!

Advertising information

Ainekset

24 annosta
  • 4 kananmunaa
  • 3 dl sokeria
  • 4 ½ dl Myllyn Paras Emännän Puolikarkeita Vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl kardemummaa
  • 100 g sulatettua voita TAI
  • 100 g margariinia (vaihtoehto)
  • 1 dl maitoa TAI
  • 1 dl kermaa (vaihtoehto)
Pinnalle:
  • 300 g mustikoita
  • 1 ½ dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
Vaniljakiisseli:
  • 3 dl maitoa
  • 1 ½ dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 rkl perunajauhoja
Koristeluun:
  • mustikoita TAI
  • pensasmustikoita (vaihtoehto)

Valmistusohje

  • Riko kananmunat kulhoon ja mittaa joukkoon sokeri. Vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi.
  • Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita muna-sokerivaahdon joukkoon.
  • Lisää sulatettu voi tai margariini ja maito tai kerma ja kääntele taikinan joukkoon.
  • Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
  • Ripottele pinnalle mustikat.
  • Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.
  • Valmista piirakkapohjan paistuessa vaniljakiisseli.
  • Mittaa maito kattilaan ja sekoita joukkoon sokeri, vaniljasokeri ja perunajauhot.
  • Kuumenna kiehumispisteeseen ja anna pulpahtaa, älä keitä.
  • Levitä kiisseli piirakkapohjan päälle.
  • Ripottele pinnalle mustikoita tai pensasmustikoita koristeeksi.
  • Tarjoa mustikkapiirakka jäähtyneenä!
Mustikkapiirakka ja vaniljakiisseli

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä