Mustikkapiirakka pellillinen
- 20 min Työaika
- 20 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso

Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
24 annosta
- 4 kananmunaa
- 3 dl sokeria
- 4 ½ dl Myllyn Paras Emännän Puolikarkeita Vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl kardemummaa
- 100 g sulatettua voita TAI
- 100 g margariinia (vaihtoehto)
- 1 dl maitoa TAI
- 1 dl kermaa (vaihtoehto)
Pinnalle:
- 300 g mustikoita
- 1 ½ dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
Vaniljakiisseli:
- 3 dl maitoa
- 1 ½ dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 rkl perunajauhoja
Koristeluun:
- mustikoita TAI
- pensasmustikoita (vaihtoehto)
Valmistusohje
- Riko kananmunat kulhoon ja mittaa joukkoon sokeri. Vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi.
- Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita muna-sokerivaahdon joukkoon.
- Lisää sulatettu voi tai margariini ja maito tai kerma ja kääntele taikinan joukkoon.
- Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
- Ripottele pinnalle mustikat.
- Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.
- Valmista piirakkapohjan paistuessa vaniljakiisseli.
- Mittaa maito kattilaan ja sekoita joukkoon sokeri, vaniljasokeri ja perunajauhot.
- Kuumenna kiehumispisteeseen ja anna pulpahtaa, älä keitä.
- Levitä kiisseli piirakkapohjan päälle.
- Ripottele pinnalle mustikoita tai pensasmustikoita koristeeksi.
- Tarjoa mustikkapiirakka jäähtyneenä!
