Kuorrutettu raparperi-kookospiirakka
- 15 min Työaika
- 45 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso

Uusimmat reseptit


Kaupallinen yhteistyö Myllyn Paras
Hempeän vaaleanpunaisella kuorrutteella kuorrutettu raparperipiirakka on herkullinen tarjottava kesäjuhlissa ja muutenkin. Väri ei ole välttämätöntä, mutta voit käyttää vaikkapa teemaan sopivaa väriä kuorrutteen värjäämiseen. Kookosmaidon voit korvata myös maidolla.
Advertising information
Ainekset
25 annosta
- 4 kananmunaa
- 3 dl sokeria
- 4 ½ dl Myllyn Paras Puolikarkeita vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 ½ dl rypsiöljyä
- 1 ½ dl maitoa
- 3-4 raparperinvartta
- ½ dl sokeria
Kuorrute:
- 3 dl kookosmaitoa
- 1 ½ dl sokeria
- 2-3 rkl perunajauhoja
- 1 tl vaniljasokeria
- vaaleanpunaista elintarvikeväriä, geelimäinen
Valmistusohje
- Riko kananmunat kulhoon ja mittaa joukkoon sokeri.
- Vaahdota kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita.
- Lisää vielä rypsiöljy ja maito ja sekoita tasaiseksi.
- Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
- Paloittele raparperinvarret suikaleiksi ja ripottele taikinan päälle kauttaaltaan.
- Paista 225 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 15 minuuttia.
- Kun piirakka on lähes kypsä, valmista kuorrute.
- Mittaa kattilaan kookosmaito, sokeri ja perunajauhot, sekä vaniljasokeri.
- Kiehauta koko ajan sekoittaen ja lisää joukkoon halutessasi hieman elintarvikeväriä ja sekoita tasaiseksi.
- Kuorrute on valmis, kun pinnalle muodostuu pieniä kuplia.
- Levitä kuorrute pohjan päälle.
- Leikkaa paloiksi ja tarjoa!
- Säilytä raparperipiirakka jääkaapissa.
