Kinuskinen puolukkapiirakka
- 15 min Työaika
- 50 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Kaupallinen yhteistyö Vihreä Keiju
Kinuskinen puolukkapiirakka on ihastuttava piirakka juhlapöytään. Puolukat voi korvata myös karpaloilla. Oikaise käyttämällä valmista piirakkataikinaa tai tee se helposti itse. Kruunaa piirakka sitruunamelissalla. Se antaa kivaa raikkautta ja kontrastia happamille puolukoille.
Advertising information
Ainekset
8-10 annosta
Piirakkapohja:
- 150 g voita TAI
- 150 g margariinia (vaihtoehto)
- 1 dl sokeria
- 1 kananmuna
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Täyte:
- 2 dl puolukoita
- 2-3 rkl hienonnettua Vihreäkeiju Sitruunamelissaa
- 200 g tuorejuustoa
- 1-2 dl kinuskikastiketta
- 1 tl vaniljasokeria
Valmistusohje
- Vaahdota huoneenlämpöinen voi tai margariini ja sokeri keskenään.
- Sekoita joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja painele taikina leivinpaperilla vuorattuun piirakkavuokaan, jonka halkaisija on 24 cm.
- Esipaista pohjaa 225 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 10 minuuttia.
- Ripottele pinnalle puolukat ja hienonnettu sitruunamelissa.
- Sekoita tuorejuuston joukkoon kinuskikastike ja vaniljasokeri.
- Levitä seos muiden ainesten päälle.
- Paista piirakkaa 200 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 30 minuuttia.
- Tarjoa kinuskinen puolukkapiirakka jäähtyneenä.