Vadelmakääretorttu
- 10 min Työaika
- 10 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
12 annosta
- 4 kananmunaa
- 1½ dl sokeria
- 1½ dl perunajauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
Lisäksi:
- 2 leivinpaperiarkkia
- ½ dl sokeria
Täyte:
- 400 g vadelmahilloa
Valmistusohje
- Riko kananmunat kulhoon ja mittaa joukkoon sokeri. Vaahdota kuohkeaksi vaahdoksi.
- Lisää taikinaan keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita varoen.
- Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle reunalliselle uunipellille ja paista 225 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 7 minuuttia.
- Laita työtasolle leivinpaperi ja ripottele siihen sokeria. Kumoa torttulevy leivinpaperiarkille.
- Levitä pinnalle reunoja myöten vadelmahilloa ja kääri torttu tiukahkolle rullalle.
- Laita vadelmakääretorttu jääkaappiin ja säilytä viileässä tarjoiluhetkeen asti.
- Tuunaa! Mikäli haluat kaakaokääretortun, korvaa kolmannes perunajauhoista sokeroimattomalla kaakaojauheella. Käytä täytteeksi erilaisia hilloja, kermavaahtoa, kerma-rahkaseosta tai vaikka suklaa- tai kaakaolevitettä. Voit halutessasi siivilöidä pinnalle myös tomusokeria.