Tosisuklainen mutakakku
- 10 min Työaika
- 30 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
12 annosta
- 6 kananmunaa
- 1 ½ dl sokeria
- 1 dl vehnäjauhoja
- 125 g voita
- 350 g tummaa suklaata
- 1-2 rkl vettä
Lisäksi:
- 2 dl kuohukermaa
- 200 g Mascarponejuustoa
- 200 g appelsiini-piparkakkusuklaata tai muuta suklaata
- 2-3 dl tuoreita vadelmia
Valmistusohje
- Erottele kananmunan keltuaiset ja valkuaiset.
- Vaahdota valkuaiset valkoiseksi vaahdoksi. Vaahdota keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
- Sekoita keltuais-sokerivaahdon joukkoon vehnäjauhot.
- Sulata voi kasarissa ja paloittele joukkoon tumma suklaa. Nosta pois liedeltä tai pidä miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes suklaa sulaa.
- Lisää vesi vähän kerrallaan ja sekoita. Lisää seos keltuais-sokeri-vehnäjauhoseokseen ja sekoita.
- Sekoita joukkoon 1/3 valkuaisvaahdosta hyvin ja loput varovasti nostellen.
- Laita seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan ja kypsennä 200 asteessa noin 20 minuuttia.
- Jäähdytä ja siirrä sitten tarjoiluvadille. Valmista kuorrute. Vaahdota kuohukerma ja vatkaa joukkoon Mascarponejuusto.
- Paloittele suklaa lautaselle ja sulata puolen minuutin erissä välillä sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut.
- Sekoita sulanut suklaa kerma-Mascarponevaahtoon ja lusikoi jäähtyneen mutakakun pinnalle.
- Ripottele kakun päälle vadelmia.