Tosisuklainen mutakakku

  • 10 min Työaika
  • 30 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
Tosisuklainen mutakakku
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

2 arvostelua. Keskiarvo: 4/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Tosisuklainen mutakakku on syntisen herkullinen. Sen pinta on kuorrutettu suklaakuorrutteella, jossa maistuu appelsiini ja piparkakku. Voit käyttää suklaana mitä tahansa suklaata.

Advertising information

Ainekset

12 annosta
  • 6 kananmunaa
  • 1 ½ dl sokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 125 g voita
  • 350 g tummaa suklaata
  • 1-2 rkl vettä
Lisäksi:
  • 2 dl kuohukermaa
  • 200 g Mascarponejuustoa
  • 200 g appelsiini-piparkakkusuklaata tai muuta suklaata
  • 2-3 dl tuoreita vadelmia

Valmistusohje

  • Erottele kananmunan keltuaiset ja valkuaiset.
  • Vaahdota valkuaiset valkoiseksi vaahdoksi. Vaahdota keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  • Sekoita keltuais-sokerivaahdon joukkoon vehnäjauhot.
  • Sulata voi kasarissa ja paloittele joukkoon tumma suklaa. Nosta pois liedeltä tai pidä miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes suklaa sulaa.
  • Lisää vesi vähän kerrallaan ja sekoita. Lisää seos keltuais-sokeri-vehnäjauhoseokseen ja sekoita.
  • Sekoita joukkoon 1/3 valkuaisvaahdosta hyvin ja loput varovasti nostellen.
  • Laita seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan ja kypsennä 200 asteessa noin 20 minuuttia.
  • Jäähdytä ja siirrä sitten tarjoiluvadille. Valmista kuorrute. Vaahdota kuohukerma ja vatkaa joukkoon Mascarponejuusto.
  • Paloittele suklaa lautaselle ja sulata puolen minuutin erissä välillä sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut.
  • Sekoita sulanut suklaa kerma-Mascarponevaahtoon ja lusikoi jäähtyneen mutakakun pinnalle.
  • Ripottele kakun päälle vadelmia.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä