Sitruunaiset munkkirinkilät

  • 15 min Työaika
  • 45 min Valmistusaika
  • Vaativa Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

16 arvostelua. Keskiarvo: 4.2/5

Ei arvosteluja

Resepti kaupallisessa yhteistyössä Keijuöljy

Keiju Rypsiöljy Sitruunalla saat vappumunkkeihin mukavan miedon sitruunan maun, jota voit halutessasi vahvistaa lisäämällä taikinaan hieman hyvin pestyn sitruunan raastettua kuorta. Voit paistaa munkit myös Keiju Rypsiöljyllä.
Löydät reseptivideon artikkelin lopusta.

Advertising information

Ainekset

20 annosta
  • ½ l maitoa
  • 1 tuore hiiva
  • 1 tl suolaa
  • 1 dl sokeria
  • 2 tl kardemummaa
  • 1-2 tl sitruunan raastettua kuorta
  • 12-13 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl Keiju Rypsiöljyä, sitruuna
Paistamiseen:
  • 1 l Keiju Rypsiöljyä TAI
  • 1 l Keiju Rypsiöljyä, sitruuna
Kuorrutamiseen:
  • sokeria

Valmistusohje

  • Lämmitä maito kädenlämpöiseksi.
  • Liuota joukkoon hiiva. Lisää suola, sokeri, kardemumma (sitruunan raastettu kuori) ja vehnäjauhot alustaen. Vaivaa lopuksi joukkoon rypsiöljy.
  • Anna taikinan kohota liinan alla noin 30 minuuttia.
  • Vaivaa taikinasta ilmakuplat ja pyöritä tangoksi. Jaa tanko tasakokoisiin paloihin, pyöritä pulliksi ja kohota lämpimässä paikassa liinan alla.
  • Kaada rypsiöljy kattilaan ja varaa lähelle kansi.
  • Kuumenna öljy kunnes se poreilee. Tiputa öljyn joukkoon pala taikinaa. Jos se laskeutuu pohjalle, öljy ei ole vielä riittävän kuumaa. Sopivan lämpimässä öljyssä taikina nousee pintaan.
  • Laske pullat reikäkauhalla kuumaan öljyyn ja paista molemmin puolin. Nosta ritilälle tai leivinpaperin päälle ja valuta.
  • Käännä munkit sokerissa.
  • Tarjoa!

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä