Poksuva kääretorttu
- 10 min Työaika
- 20 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
10-12 annosta
- 4 kananmunaa
- 1 ½ dl sokeria
- 1 ½ dl perunajauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
Täyte ja kuorrutus:
- 2 dl vispikermaa TAI
- 2 dl kuohukermaa (vaihtoehto)
- 200 g maitorahkaa TAI
- 200 g mascarponejuustoa TAI
- 200 g tuorejuustoa (vaihtoehto)
- ¾ dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
Väliin:
- 2-4 muussattua banaania banaanin koosta riippuen
Pinnalle:
- poksusokeria ja värikkäitä strösseleitä
Valmistusohje
- Riko kananmunat kulhoon ja mittaa joukkoon sokeri. Vatkaa valkoiseksi kuohkeaksi vaahdoksi.
- Mittaa perunajauhot ja leivinjauhe kulhoon ja sekoita. Lisää jauhoseos muna-sokerivaahtoon varovasti käännellen.
- Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle reunalliselle uunipellille. Paista 225 asteessa uunin keskiritilätasolla noin seitsemän minuuttia.
- Kumoa torttulevy leivinpaperin päälle.
- Valmista täyte ja kuorrute. Mittaa kulhoon vispi- tai kuohukerma ja vatkaa vaahdoksi. Vatkaa joukkoon maitorahka, mascarpone- tai tuorejuusto, sokeri ja vaniljasokeri.
- Muussaa kuoritut banaanit lautasella.
- Levitä banaaniseos jäähtyneelle torttulevylle.
- Levitä pinnalle puolet kerma-rahkavaahdosta.
- Kääri torttu rullalle. Siirrä tarjoiluvadille ja laita loput vaahdosta tortun päälle.
- Ripottele pinnalle poksusokeria ja strösseleitä.
- Poksuva kääretorttu on erinomainen juhlatarjottava!