Pääsiäispupuleivokset
- 1 h 40 min Työaika
- 2 h Valmistusaika
- Vaativa Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
6 annosta
Pupuntassut:
- 1 kananmunanvalkuainen
- 2–2 ½ dl Dansukker tomusokeria TAI
- 2–2 ½ dl Dansukker Luomutomusokeria (vaihtoehto)
- 1 tl sitrusaromia TAI
- 1 tl minttuaromia (vaihtoehto)
- punaista elintarvikeväriä
Vadelmahillo:
- 200 g vadelmia
- 1 dl Dansukker Hilloasokeria
Vaniljatäyte:
- 2 munankeltuaisia
- 3 rkl Dansukker Ruokokidesokeria TAI
- 3 rkl Dansukker Taloussokeria (vaihtoehto)
- maissitärkkelystä
- 1 1/4 dl kuohukermaa
- 1 tl Dansukker vaniljasokeria
- 1 rkl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
- 10 g voita
Pohja:
- 3 kananmunaa
- 1½ dl Dansukker Ruokokidesokeria TAI
- 1½ dl Dansukker Taloussokeria (vaihtoehto)
- ¾ dl perunajauhoja
- ¾ dl kookosjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Koristeluun:
- 4 dl kuohukermaa
- Dansukker tomusokeria
- Dansukker Luomutomusokeria
- 250 g sokerimassaa
- pupuntassuja
- vaahtokarkkeja
Valmistusohje
- Tee pupuntassut ja vadelmahillo jo edellisenä päivänä.
- Lisää pupuntassuihin tulevaan valkuaiseen vähitellen tomusokeria (ja mausta halutessasi aromilla). Sekoita hyvin, kunnes saat paksun ja sileän kuorrutteen.
- Lusikoi suurin osa seoksesta pursotinpussiin. Käytä pientä tyllaa tai leikkaa pieni reikä pussiin. Värjää pieni määrä kuorrutetta parilla tipalla punaista väriä.
- Lisää tomusokeria, jos seos on liian löysää. Lusikoi värjätty kuorrute toiseen pursotinpussiin.
- Tulosta pupuntassumallit ja teippaa leivinpaperi niiden päälle.
- Pursota ensin tassujen reunat ja sitten niiden keskustat. Anna jähmettyä hetkisen. Pursota kolme pinkkiä täplää tassujen yläosaan ja yksi isompi täplä alaosaan. Jätä jähmettymään.
- Tee vadelmahillo.
- Keitä vadelmia ja hillosokeria kattilassa 3–4 minuuttia. Purkita hillo puhtaaseen lasipurkkiin ja laita jääkaappiin.
- Vatkaa vaniljatäytteen keltuaiset, sokeri ja maissitärkkelys kuohkeaksi vaahdoksi.
- Kiehauta kerma, vaniljasokeri ja siirappi. Yhdistä seokset ja kiehauta koko ajan vatkaten, kunnes sakenee.
- Kaada kulhoon ja vispaa voi vähitellen joukkoon. Laita kylmään.
- Laita kiertoilmauuni lämpenemään 175°C.
- Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään kuivat aineet ja kääntele taikinaan.
- Sekoita tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Älä levitä aivan reunoille asti.
- Paista uunin alatasolla noin 6–7 minuuttia.
- Jäähdytä.
- Vaahdota kerma ja mausta tomusokerilla. Ota kakkulevystä muotilla 6 + 6 ympyrää, joiden halkaisijat ovat noin 7 cm ja 5 cm.
- Voit käyttää muotteina juomalaseja. Levitä vadelmahilloa isommille ympyröille ja aseta päälle pienemmät ympyrät, joihin levität vaniljatäytettä. Päällystä leivokset runsaalla kermavaahdolla.
- Kaulitse sokerimassa tomusokeria apuna käyttäen.
- Leikkaa siitä ympyröitä, joiden halkaisija on noin 14 cm. Painele ja muotoile ne leivosten ympärille.
- Kostuta sokerimassaa vedellä tai käytä tomusokeri-vesiseosta liimana ja kiinnitä pupuntassut.
- Halkaise vaahtokarkit ja kiinnitä ne veden tai tomusokeri-vesiseoksen avulla töpöhännäksi leivoksen päälle.