Mustikkaiset kinuski-pullasuukot
- 20 min Työaika
- 1 h Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
10 annosta
- 2 ½ dl maitoa
- 25 g tuorehiivaa
- 1 dl sokeria
- ½ dl suolaa
- 2 tl kardemummaa
- 1 kananmuna
- n. 7 dl vehnäjauhoja
- voita
Voiteluun:
- 1 kananmuna
Pinnalle:
- 1 dl raesokeria
Lisäksi:
- 50 g voita
- ½ dl sokeria
- ½ tl vaniljasokeria
Täyte:
- mustikkahilloa
- 2 dl kuohukermaa
- 200 g kinuskikreemiä
Valmistusohje
- Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon hiiva.
- Lisää sokeri, suola, kardemumma ja kananmuna. Lisää vehnäjauhoja vähän kerrallaan ja vaivaa, kunnes saat pehmeän, mutta mukavan tuntuisen taikinan.
- Anna kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.
- Vaivaa taikinasta ilmakuplat ja pyöritä tangoksi.
- Jaa tasakokoisiin paloihin ja pyöritä pikkupulliksi. Kaulitse pikkupullat soikeiksi.
- Sekoita huoneenlämpöinen voi, sokeri ja tomusokeri keskenään ja levitä seosta kaulittujen pullalevyjen päälle.
- Käännä pullat kahteen osaan ja painele reunoista kiinni.
- Kohota vielä liinan alla noin 15 minuuttia.
- Voitele pinta kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria.
- Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin värinen. Jäähdytä.
- Raota suukkoja ja laita perälle mustikkahilloa.
- Vaahdota kuohukerma ja vatkaa joukkoon valmis kinuskikreemi.
- Laita seosta pullien sisälle.
- Tarjoa mustikkaiset kinuski-pullasuukot!