Mokkapalat
- 20 min Työaika
- 20 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Mokkapalat voisi varmasti olla jo melkein kansallisleivonnainen, sillä jokainen tunnistaa nämä leivonnaiset. Mokkapalat valmistat nämä helposti gluteenittomiksi käyttämällä vehnäjauhojen tilalla gluteenitonta jauhoseosta.
Katso myös: Gluteenittomat mokkapalatAdvertising information
Video: Virtuaalikokki: Mehevät mokkapalat
Ainekset
24 annosta
Mokkapalat pohja:
- 4 kananmunaa
- 3 dl sokeria
- 4½ dl vehnäjauhoja
- ½ dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
- 2 tl leivinjauhetta
- 100 g voita TAI
- 100 g margariini (vaihtoehto)
- 1 dl maitoa
Kuorrute:
- 5 dl tomusokeria
- 2 rkl sokeroimatonta kaakaojauhetta
- ½ dl vahvaa kahvia
- 50 g voita TAI
- 50 g margariini (vaihtoehto)
Pinnalle:
- nonparelleja
- strösseleitä
Valmistusohje
- Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
- Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sulatettu voi sekä maito. Kääntele taikina tasaiseksi.
- Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja kypsennä 225 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 15 minuuttia. Valmista kuorrute.
- Laita tomusokeri ja sokeroimaton kaakaojauhe kulhoon.
- Lisää kahvijuomaa vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen kunnes saat paksun, mutta levittyvän tahnan.
- Lisää vielä sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi.
- Levitä kuorrute kypsän ja vielä kuuman pohjan päälle. Anna jäähtyä.
- Ripottele pinnalle halutessasi nonparelleja tai kookoshiutaleita.
- Nauti mehevät mokkapalat hyvän juoman kanssa.