Kääretorttutaikina
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- muna
- sokeri
- perunajauho
- vehnäjauho
- leivinjauhe
Pelkkiä taikinareseptejä on toivottu, joten esittelen ensimmäisen taikinan tässä.
Kääretorttulevy on hyvin monikäyttöinen ja sopii nimensä mukaisesti kääretortun valmistukseen, mutta myös moneen muuhun leivonnaiseen.
Kun leivot useamman kääretortun, voit valmistaa näistä reilun kokoisen levykakun.
Kääretorttulevystä voit leikata myös leivospaloja.
Saat upean Charlotten -hyydytetyn pyöreänmallisen kakun, kun vuoraat leivonta- tai salaattikulhon kääretorttupohjalla tai kääretorttuviipaleilla.
Näin voit valmistaa myös Prinsessakakun, jonka päälle voit tökätä nukketikun.
Kun valmistat kääretortun perunajauhoista, se soveltuu myös keliaakikoille.
Osan jauhoista voit korvata myös erilaisilla leseillä tai hiutaleilla tai sokeroimattomalla kaakaojauheella.
Kääretorttutaikina
4 munaa
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 dl perunajauhoja tai vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää (siivilöiden) joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Sekoita varovasti käännellen.
Levitä taikina reunalliselle, leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Paista 225 asteisessa uunissa noin 7 minuuttia.
Kumoa torttulevy sokeroidulle leivinpaperille tai puhtaalle keittiöpyyhkeelle.
Vinkki! Pakasta yllätysvieraita varten.