Glögi-valkosuklaaleivokset

  • 30 min Työaika
  • 2 h 30 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
glögi-valkosuklaaleivokset
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

12 arvostelua. Keskiarvo: 4.3/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Glögi-valkosuklaaleivokset kruunaavat joulunajan herkkupöydän. Nämä leivokset sopivat myös jouluaaton jälkiruoaksi, jotka voit valmistaa edellisenä päivänä jääkaappiin odottamaan.

Advertising information

Ainekset

8 annosta
Pohja:
  • 4 kananmunaa
  • 1 ½ dl sokeria
  • 1 ½ dl perunajauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl kanelia
Kostutukseen:
  • n. 2 dl maitoa
  • 1 tl vaniljasokeria
Täyte:
  • 3 liivatelehteä
  • 2 ½ vispikermaa
  • 200 g vaniljarahkaa tai vanilja rahkavalmistetta
  • 100 g omenasosetta TAI
  • 100 g omenamarmeladia (vaihtoehto)
  • ½ dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • ½ tl piparkakkumaustetta
  • 100 g valkosuklaata
  • 2-3 rkl laimentamatonta glögiä
Pinnalle:
  • 2 dl laimennettua glögiä
  • 1 dl hyytelösokeria
  • valkosuklaalastuja

Valmistusohje

  • Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi, valkoiseksi vaahdoksi.
  • Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita varovasti nostellen tasaiseksi taikinaksi.
  • Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 225 asteessa noin 7 minuuttia.
  • Kumoa leivinpaperille.
  • Ota leivosrenkailla leivospohjia ja siirrä ne leivinpaperilla vuoratulle tarjottimelle yhdessä leivosrenkaiden kanssa.
  • Kostuta pohjat vaniljasokerilla maustetulla maidolla.
  • Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota vispikerma.
  • Vatkaa joukkoon vaniljarahka tai vanilja rahkavalmiste, sekä omenasose tai -marmeladi.
  • Mausta seos sokerilla, vaniljasokerilla ja piparkakkumausteella. Sekoita joukkoon rouhittu tai sulatettu valkosuklaa.
  • Mittaa laimentamaton glögi kuumennusta kestävään juomalasiin tai kulhoon ja kuumenna mikroaaltouunissa kiehuvaksi.
  • Liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet ja sekoita tasaiseksi.
  • Kaada liivateneste ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.
  • Jaa seos leivosrenkaisiin. Hyydytä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.
  • Mittaa kasariin laimennettu glögi ja kiehauta. Lisää hyytelösokeri koko ajan sekoittaen.
  • Hämmennä miedolla lämmöllä, kunnes liemi kirkastuu. Anna jäähtyä muutama minuutti.
  • Valuta liemi leivosten päälle varovasti lusikan lusikkapesän kuperaa puolta pitkin, jotta täyte ja hyytelöpinta eivät sekoitu. Nosta hetkeksi jääkaappiin hyytymään.
  • Irrota leivokset vuoista veitsellä pyöräyttämällä ja siirrä varovasti tarjoiluvadille.
  • Ripottele pinnalle halutessasi valkosuklaalastuja.
  • Tarjoa glögi-valkosuklaaleivokset vaikka kuuman glögin seurana!

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä