Filotaikinarullat – Asabe Zainab
- 30 min Työaika
- 2 h 30 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Asabe Zainab filotaikinarullat on filotaikinaan käärittyä mascarponejuustoa ja ricottaa. Seos on maustettu kardemummalla ja vaniljalla. Pinnalle valutettu siirappi saa
upean maun, kun lisäät joukkoon ruusu- tai appelsiinivettä. Nämä eivät kuitenkaan ole lainkaan välttämättömiä. Appelsiini- ja ruusuvettä myydään varmimmin etnisissä kaupoissa lasipulloissa. Nämä rapeat filotaikinarullat viimeistelevät aterian ja ovat helppoja valmistaa.
Advertising information
Ainekset
20 annosta
- ½ pkt filotaikinaa
- 250 g mascarpone-juustoa
- 250 g ricotta-juustoa
- 1 tl kardemummaa
- ripaus suolaa
- 2 tl vaniljasokeria
- ½-1 l rypsiöljyä TAI
- ½-1 l auringonkukkaöljyä (vaihtoehto)
Siirappi:
- 2 dl sokeria
- 1 dl vettä
- ½ sitruunan mehu
- 3 kardemummankotaa
- halutessasi (tilkka ruusu- tai appelsiinivettä)
Pinnalle:
- ½-1 dl rouhittuja pistaasipähkinöitä
- kuivattuja tai tuoreita syötäviä kukkia
Valmistusohje
- Ota filotaikina sulamaan muutamaa tuntia aiemmin. Avaa filotaikinarulla avoimeksi ja leikkaa noin 10-12 cm leveiksi suikaleiksi.
- Sekoita mascarpone-juusto, ricotta-juusto, kardemumma, suola ja vaniljasokeri keskenään.
- Jaa ruokalusikallinen seosta rullan alkuosaan noin 5 cm taikinakaistaleen alkuosasta.
- Käännä aluksi tyhjä osa siten, että täyte jää rullan sisään kiinni. Jatka rullan kääntämistä niin että päät jäävät auki.
- Uppopaista rullat kuumassa öljyssä molemmin puolin, kunnes pinta on kauniin värinen.
- Valmista siirappi. Mittaa sokeri, vesi ja sitruunamehu sekä kardemummankodat kasariin ja anna kiehua hiljalleen usein sekoittaen, kunnes seos sakenee siirapiksi.
- Mikäli haluat maustaa seoksen ruusu- tai appelsiinivedellä, voit lisätä sen tässä vaiheessa. Lisää tilkka kerrallaan ja maista.
- Kaada siirappi rullien päälle ja ripottele pinnalle rouhittuja pistaasipähkinöitä.
- Voit koristella annoksen myös kuivatuilla tai tuoreilla, syötävillä kukilla.
- Vinkki! Vaikka valmistaisit aterian neljälle henkilölle, suosittelen valmistamaan jälkiruokarullia enemmän. Puolesta paketista filotaikinaa saat 20 rullaa, kokonaisesta 40. Sulatettu taikina tulisi käyttää heti ja valmiit rullat voit myös pakastaa myöhempää herkuttelua varten.