Donitsit
- 20 min Työaika
- 20 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Donitsit on helppo valmistaa myös kotona. Kuorruta donitsit haluamallasi tavalla! Tämä resepti on julkaistu Pikkukokki: Makeat leivonnaiset ja jälkiruoat -kirjassa.
Voit valmistaa donitsit helposti myös uunissa. Katso resepti: UunidonitsitAdvertising information
Vinkki!
Mikäli käytössäsi ei ole donitsiapuria, voit tiputtaa taikinasta nokareita öljyyn lusikalla.
Ainekset
8-10 annosta
- 2 kananmunaa
- ½ dl sokeria
- 1 tl kardemummaa
- ¼ tl suolaa
- ¼ dl rypsiöljyä
- 3 ½ dl vehnäjauhoja
- 1 rkl leivinjauhetta
- 1 dl maitoa
- 1 l rypsiöljyä
Kuorrute:
- 5 dl tomusokeria
- 5 rkl vettä
- elintarvikevärejä
Valmistusohje
- Riko kananmunat kulhoon ja mittaa joukkoon sokeri, suola, kardemumma ja rypsiöljy. Sekoita.
- Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinaan yhdessä maidon kanssa. Sekoita tasaiseksi.
- Laita taikina donitsiapuriin.
- Kuumenna rypsiöljy kattilassa ja paina donitsirenkaita öljyyn lähellä öljyn pintaa.
- Paista kauniin ruskeiksi reikäkauhalla kääntäen.
- Nosta talouspaperin päälle valumaan.
- Laita tomusokerit kulhoon ja lisää vettä ruokalusikallinen kerrallaan sekoittaen.Lopeta veden lisääminen, kun seos on jämäkkää mutta helposti levittyvää.
- aa valkoinen seos tasaisesti eri kulhoihin riippuen kuinka monella elintarvikevärillä värjäät sitä. Sekoita värit tasaiseksi yksitellen. Laita kaikkia värejä lautaselle ja lusikoi väriseosta donitsin päälle mielesi mukaan.
- Nauti donitsit hyvän juoman kera.