Donitsit

  • 20 min Työaika
  • 20 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
Donitsit
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

8 arvostelua. Keskiarvo: 3.9/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Donitsit on helppo valmistaa myös kotona. Kuorruta donitsit haluamallasi tavalla! Tämä resepti on julkaistu Pikkukokki: Makeat leivonnaiset ja jälkiruoat -kirjassa.

Voit valmistaa donitsit helposti myös uunissa. Katso resepti: Uunidonitsit

Advertising information

Vinkki!
Mikäli käytössäsi ei ole donitsiapuria, voit tiputtaa taikinasta nokareita öljyyn lusikalla.

donitsit

Ainekset

8-10 annosta
  • 2 kananmunaa
  • ½ dl sokeria
  • 1 tl kardemummaa
  • ¼ tl suolaa
  • ¼ dl rypsiöljyä
  • 3 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl leivinjauhetta
  • 1 dl maitoa
  • 1 l rypsiöljyä
Kuorrute:
  • 5 dl tomusokeria
  • 5 rkl vettä
  • elintarvikevärejä

Valmistusohje

  • Riko kananmunat kulhoon ja mittaa joukkoon sokeri, suola, kardemumma ja rypsiöljy. Sekoita.
  • Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinaan yhdessä maidon kanssa. Sekoita tasaiseksi.
  • Laita taikina donitsiapuriin.
  • Kuumenna rypsiöljy kattilassa ja paina donitsirenkaita öljyyn lähellä öljyn pintaa.
  • Paista kauniin ruskeiksi reikäkauhalla kääntäen.
  • Nosta talouspaperin päälle valumaan.
  • Laita tomusokerit kulhoon ja lisää vettä ruokalusikallinen kerrallaan sekoittaen.Lopeta veden lisääminen, kun seos on jämäkkää mutta helposti levittyvää.
  • aa valkoinen seos tasaisesti eri kulhoihin riippuen kuinka monella elintarvikevärillä värjäät sitä. Sekoita värit tasaiseksi yksitellen. Laita kaikkia värejä lautaselle ja lusikoi väriseosta donitsin päälle mielesi mukaan.
  • Nauti donitsit hyvän juoman kera.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä