Ystävänkakku (Candlegirl)
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ystävänkakku
150 g voita tai margariinia
3 kananmunaa
3 dl sokeria
¾ dl maitoa
1 dl vadelmahilloa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
Kuorrutus:
50 g voita tai margariinia
½ levyä (170g) taloussuklaata
½ dl vadelmahilloa
Koristeluun:
2 dl kermaa
Sulata margariini ja anna jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Liää vaahtoon vadelmahillo, jäähtynyt margariini ja maito.
Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja kaakaojauhe. Lisää jauhoseos siivilän läpi taikinaan.
Kaada
taikina voideltuun ja korppujauhotettuun tasapohjaiseen 24cm
kakkuvuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa n.45 min. Anna jäähtyä
hetki ja kumoa.
Sulata kattilassa margariini. Nosta kattila
liedeltä ja paloittele suklaa joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja lisää
vadelmahillo. Levitä seos jäähtyneen kakun pinnalle.
Vatkaa kerma vahdoksi ja pursota kakun reunoille ja päälle sydänkuvio.