Valkosipulipossua ja nyyttiperunoita grillissä (Elli J.)

Lukijan resepti
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

14 arvostelua. Keskiarvo: 2.3/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Meidän perhe ja vieraatkin tykkäävät tällaisista grilliherkuista.
Resepti on aika yksinkertainen mutta toimiva ja valmistelut eivät vie
paljon aikaa. Tällä reseptillä neljä aikuista syö vatsansa täyteen.
Aurinkoista kesää kaikille :).


Valkosipulipossua ja nyyttiperunoita grillissä

800 g porsaan sisäfilettä tai
pihvifilettä

1 dl oliiviöljyä

1 dl soijakastiketta

4 valkosipulinkynttä

Leikkaa porsaan file ohuiksi pihveiksi ja nuiji kevyesti. Sekoita öljy,
soijakastike ja murskatut valkosipulinkynnet marinadiksi. Laita pihvit
muovipussiin ja kaada marinadi lihojen päälle. Sulje pussi tiiviisti ja
kääntele pussia, jotta marinadi levittyy pihveihin joka puolelle. Laita
pihvit jääkaappiin maustumaan vähintään neljäksi tunniksi. Ota pihvit
huoneen lämpöön noin tuntia ennen paistamista.

Perunanyytit (4 kpl)

500 g pussi pakastettua perunasipulisekoitusta

1 paketti Viherpippuri Koskenlaskija sulatejuustoa

suolaa

Flora Culinesse
juoksevaa margariinia

Leikkaa alumiinifoliosta 8 palaa (esim. 30×30 cm). Voitele 4 foliopalaa
Flora Culinessella
pullasutia käyttäen. Levitä puolet jäisisitä perunoista neljälle
foliolle keskelle. Leikkaa Koskenlaskija puolen sentin paksuisiksi
viipaleiksi ja levitä perunoiden päälle. Lisää loput perunat
nyytteihin. Ripottele päälle suolaa maun mukaan (huomaa että
juustossakin on suolaa). Sulje nyytit tiiviisti taittaen neliön kulmat
perunoiden päälle ja kääri nyytit vielä toiseenkin foliopalaan
palamisen estämiseksi. Tee nyyteistä noin 3 sentin paksuisia litteitä
nyyttejä, niin paistuvat nopeasti ja tasaisesti.
Paista perunanyyttejä miedolla lämmöllä kaasugrillissä 30 minuuttia
useasti käännellen. Paista possunpihvit kypsiksi grillissä tai
muurikassa ja mausta tarvittaessa pippurilla ja suolalla paistamisen
jälkeen.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä