Vaaleanpunainen täytekakku (Tiia T.)

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

1 arvostelua. Keskiarvo: 5/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Vaaleanpunainen täytekakku

Herkkusuiden toiveuninen marsipaanikakku

Kakkupohja:
4 kananmunaa
1½ dl sokeria
1½ dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
Mansikkahilloa
1 prk. Flora vanillaa

Kostutus:
Marjamehua

Päälle:
½ Pötkö punaista marsipaania
tomusokeria

(Kakun koriste)

Tee näin:

Laita uuni lämpeämään 220 asteeseen.

Riko
munat kuppiin, mittaa sokeri sekaan, ja vaahdota sähkövatkaimella
vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään, ja lisää hieman
kerrallaan vaahdon sekaan. Kaada seos leivinpaperilla vuoratulle
pellille ja paista 8-10 minuuttia, että pinta on kauniin ruskea. Ota
pöydälle jäähtymään. Kakun jäähdyttyä leikkaa se kerroksiin. Vatkaa
kerma. Laita vatkattu kerma jääkaappiin ja kostuta kakku. Laita hieman
mansikkahilloa pohjalle, ja kermavaahtoa n. ½cm paksuisesti. Kun lisäät
kerroksia, lisää ne hellästi, että sisus ei pursua ulos. Kauli
marsipaani tomusokerin päällä. levitä se kakun päälle. Leikkaa
ylimääräiset repaleet pois veitsellä. Ripottele siivilän läpi hieman
tomusokeria. Jos haluat, voit lisätä kakun koristeen.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä