Suussasulava suklaakakku (Laura H.)
Uusimmat reseptit
Advertising information
Suussasulava suklaakakku
Kakku:
2 dl maitoa
1 dl tummaa kaakaojauhetta
1 dl sokeria
125 g voita
1,5 dl sokeria (kyllä, uudelleen)
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
1 rkl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
Mittaa
kattilaan maito, kaakaojauhe ja desi sokeria. Kiehauta paksu kaakao ja
jäähdytä seos. Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi ja lisää munat
vatkaten. Sekoita jauhojen joukkoon leivinjauhe ja vaniljasokeri ja
lisää taikinaan yhdessä kaakaon kanssa. Voitele ja jauhota vuoka
kaakaojauheella. Paista kakkua 175 c noin. tunti.
Kuorrute:
0,5 dl kermaa
1 rkl voita
n.100 g tummaa suklaata
Kiehauta
kerma ja rasva kattilassa. Siirrä kattila kylmälle levylle ja sekoita
mukaan rouhittu suklaa. Kaada kuorrutus kakulle, tasoita pinta ja
sivut, koristele ja anna kakun jäähtyä.
Kakun voi koristella teeman
ja tilanteen mukaan. Tällaisen tumman ja mehevän kakun koristeeksi
sopii perusvalkoinen kermavaahto pieninä ruusukkeina tai jos suklaaseen
ei aivan kyllästy, niin suklaarouhetta päälle! Maistuu kaikille!