Suklaamoussekakku (Sassenach)
Uusimmat reseptit
Advertising information
Meidän perheen kestolemppari on jostain lehdestä vuosia sitten kaapattu, käytössä muokkaantunut
Suklaamoussekakku
Pohja:
6 munaa
3 dl sokeria
1½ dl margariinia
2 1/4 dl jauhoja
1½ tl leivinjauhetta
1 dl tummaa kaakaojauhetta
iso kakkuvuoka 175 astetta, alatasolla, n. 35 min.
täyte:
2 liivatelehteä
175 g tummaa suklaata
½ dl vahvaa kahvia
2 keltuaista
2 valkuaista
2 dl vatkattua kermaa
2 rkl sokeria
Sulata
suklaa lisää kahvi, purista liivatteista vesi ja sekoita kuumaan
suklaaseokseen, jäähdytä. Lisää keltuaiset.Vaahdota valkuaiset. Lisää
valkuaisvaahto ja kermavaahto suklaaseokseen. Halkaise kakkupohja,
kostuta molemmat levyt appelsiinimehulla. Levitä mousse alemmalle
kakkupohjalle, anna hetki jämähtää, nosta kansi päälle. Anna vetäytyä
jääkaapissa seuraavaan päivään. Ei ole liian makeaa ja säilyy hyvin.