Suklaakakku fondant Natalian tapaan (Maija)

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

15 arvostelua. Keskiarvo: 4.4/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Ihanin ja eniten kiitosta saanut makean leivonnaisen reseptini on Trish
Deseinen kirjasta Haluan suklaata! (Wsoy 2003). Jokainen, joka tätä on
maistanut, on ihastunut ikihyväksi!

Suklaakakku fondant Natalian tapaan

200 g tummaa suklaata
200 g voita
5 kananmunaa
1 rkl vehnäjauhoja
3 dl sokeria

Sulata
suklaa ja voi. Sekoita joukkoon sokeri ja anna jäähtyä vähän. Lisää
kananmunat yksitellen vatkaten joka lisäyksen välillä voimakkaasti
esimerkiksi puuhaarukalla. Sekoita lopuksi joukkoon vehnäjauhot. Kaada
taikina voideltuun vuokaan ja kypsennä 200 asteessa 22-25 minuuttia.
Kakun pinta on juuri ja juuri kypsää, mutta keskeltä kakku on tutisevaa.

Kirjassa
kakku käsketään kumoamaan, mutta minä annan sen olla vuoassaan ja
levähtää seuraavaan päivään. Sitten tarjoan sen suoraan vuoasta.
Parhaimillaan tämä on mielestäni grillissä paistetun ananaksen ja
vaniljajäätelön kanssa.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä