Sacherkakku (Heli T.)
Uusimmat reseptit
Advertising information
Tämä on saanut eniten kehuja, mieheni esimerkiksi on syönyt
sacherkakkua monessa kahvilassa (Suomessa vain), mutta missään ei ole
kuulema yhtä hyvää kuin minun tekemäni. Resepti ei tietenkään ole itse
kehittelemäni, vaan kirjasta: Kotiruoka (toim. Kaisa Isotalo ja Raija
Kuittinen) Otava 2001. Itse olen ohjeesta poiketen kostuttanut kakkua
hieman omenamehulla tai rommilla tai madeiralla, mitä on sattunut
kaapissa olemaan.
Sacherkakku
150 g tummaa suklaata
150 g rasvaa (minä laitan aina voita)
4 munaa
1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
2 rkl perunajauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
Täyte:
1-1,5 dl aprikoosisosetta
Kuorrutus:
170 g taloussuklaata
50-100 g voita
Sulata
suklaa ja rasva vesihauteessa ja anna seoksen jäähtyä. Sekoita jauhot
ja leivinjauhe keskenään. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vaahdota
keltuaiset ja sokerit. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi puhtaalla
vatkaimella.
Lisää keltuaisvaahtoon voi-suklaaseos, jauhot siivilän läpi kevyesti sekoittaen ja lopuksi varovasti valkuaisvaahto.
Kaada
taikina voideltuun ja jauhotettuun tasapohjaiseen vuokaan. Paista 175
asteen lämmössä noin tunnin ajan. Kumoa vähän jäähtyneenä.
Leikkaa kakku 2-3 osaan ja levitä väliin aprikoosisosetta. Harjaa muruset pois kakun päältä ja ympäriltä.
Sulata
kuorrutusta varten suklaa vesihauteessa. Vatkaa rasva joukkoon pieninä
nokareina. Anna kuorrutuksen jäähtyä jähmeäksi. Kuorruta kakku kokonaan
seoksella. Anna vetäytyä viileässä seuraavaan päivään. Kakku säilyy
hyvänä parikin viikkoa.