Raikas raparperikakku (Tikkunekku)

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

1 arvostelua. Keskiarvo: 3/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Idean tähän kakkuun sain joskus talvella/keväällä kun näin televisiossa
Nigellan tekevän ihanan herkullisen näköistä punasävyistä jälkiruokaa
raparperista. Raapustin hiukan ohjetta muistiin ja päätin että
kehittelen siitä jonkinlaisen kakun kunhan kesä tulee ja oman pihan
raparpereilla pääsen testaamaan! Syntyi mukavan raikas ja ihanasti
raparperinmakuinen kakku, jonka pintakiilteen väri on muuten täysin
peräisin raparperista (ilman väriaineita)

Raikas raparperikakku


Tässä ohje:
n. 600 g raparperia (kannattaa valita mahdollisimman
punaisia, niin saa kauniin värin)

2 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

Huuhtele raparperit (älä kuori)ja paloittele ne parin-kolmen sentin
pituisiksi paloiksi. Laita raparperit uunivuokaan (mielellään
korkeareunaiseen vuokaan ettei roisku yli kuten minulle kävi) ja mittaa
sokerit päälle. Peitä foliolla tai kannella ja nosta vuoka 200
asteiseen uuniin vajaaksi tunniksi.
Siivilöi pehmenneistä raparpereista liemi tarkasti talteen ja soseuta
raparperit haarukalla. Anna jäähtyä.

Pohja:
kääretorttupohjasta leikattu (irtopohja- tai reuna-)vuoan
kokoinen pala kostutettuna vaniljasokerilla maustetulla maidolla tai
laimealla mehulla

Täyte:
3 dl kermaa

200 g maustamatonta tuorejuustoa

200 g ranskankermaa

0,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria

siivilöity raparperisose

0,5-1 tl mansikka-aromia (voi jättää myös kokonaan pois)

6 liivatelehteä

noin 0,5 dl raparperilientä

Kiille:
3 dl raparperilientä (lisää vettä jos lientä on vähemmän)

3 liivatelehteä

Koristeeksi kermavaahtoa jne. tai ihan mitä itse haluaa

Vatkaa täytteen kerma vaahdoksi. Vatkaa tuorejuusto, ranskankerma,
sokerit ja raparperisose kulhossa sekaisin ja mausta halutessasi
mansikka-aromilla. Kuumenna tilkka raparperilientä kiehuvaksi ja sulata
siihen liotetut liivatteet. Sekoita liivateneste ohuena nauhana
raparperitäytteen joukkoon koko ajan huolellisesti sekoittaen. Nostele
kermavaahto täytteeseen ja sekoita tasaiseksi (älä vatkaa). Kaada täyte
vuokaan pohjan päälle ja tasoita pinta. Nosta kakku jääkaappiin
hyytymään muutamaksi tunniksi tai vaikka yön yli.
Kuumenna loppu raparperiliemi kiehuvaksi ja sulata siihen liotetut
liivatteet. Anna liemen jäähtyä muutama minuutti. Kaada raparperiliemi
lusikan kautta kakun pinnalle (ettei kuuma liemi sulata kakun pintaa)
ja nosta kakku vielä jääkaappiin kunnes pintakiillekin on hyytynyt.
Pyöräytä kakun reunat veitsellä tai ohuella lastalla irti vuoasta ennen
kuin irrotat vuoan reunan.
Koristele kakku kermavaahdolla, tuoreilla marjoilla tms. Tai jätä
koristelematta, ihananpunainen kiille on kaunis sellaisenaankin!

Kuva valmiista kakusta löytyy täältä (http://www.nekku-76.vuodatus.net/blog/1357180).
Tein kakun sydämenmuotoisessa reunavuoassa, mutta ohje sopii myös
irtopohjavuokaan (halk.24cm). Kakku on raikas ja ihanasti
raparperinmakuinen, mutta ei liian kirpeä vaan maistui mainiosti myös
lapsille! Suosittelen!!

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä