Rahka-vadelmapitko (HerkkuKirppu)
Uusimmat reseptit
Advertising information
Rahka-vadelmapitko
Tarvitset kolmeen pitkoon:
5 dl:n pullataikinan
Täyte (joka riittää kaikkiin kolmeen pitkoon):
1½-2 prk Vadelmamarmeladia (tietysti paistonkestävää….esim pirkka 🙂
250g maitorahkaa
2 kananmunaa
2 dl sokeria
3 tl vanilliinisokeria
Ensin
tietenkin valmistat taikinan ohjeen mukaan! Muista kohottaa taikinaa
tarpeeksi…oikein muhkeaksi palloksi. Sitten jaat pallon kolmeen osaan
ja kaulit levyiksi.
Sitten levität keskelle levyjä vadelmamarmeladia ja hapsutat reunan isoiksi hapsuiksi!
Sitten
valmistat rahka-seoksen (sekoittamalla sokerit, kananmunat ja rahkan)
ja lisäät sitä riittävästi marmeldin päälle. Sen jälkeen käännät
hapsuja keskelle ristiin ja jätät pitkon kohoamaan.
Sitten voitelet pitkon munalla ja ripottelet päälle raesokeria!
Paista 200 asteessa, uunin toiseksi alimmassa tasossa n.10-15min. (niin että tulee kaunis ruskea pinta)