Piimäkakku (Tarjuska)

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

1 arvostelua. Keskiarvo: 5/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Ohje on oman äidin reseptejä, jonka hän
on saanut joskus 50-60-luvulla joltain tuttavalta. Tämä ohje on
kesänaapureittemme ehdoton suosikki, jota pitää saada kesäaikana
mahdollisimman usein kahvin kera. Samalla se on myös itsenikin
kestosuosikkiohje. 🙂

Piimäkakku

1½ kkp (kahvikupillista) piimää
(1½ dl)
2 kkp sokeria

1 kkp rasvaa
1kkp (100g )
rusinoita

1 muna

3kkp vehnäjauhoa

1 tl kardemummaa

2 tl soodaa

Kaikki aineet sekoitetaan kulhossa puuhaarukalla tai muulla
kapustimella. Teen taikinaa 1½ kertaisen ohjeen, jotta se mahtuisi
normaaliin rengasvuokaan. Tällä ohje riittää pieneen rengasvuokaan.
Kahvikupin sijasta voit käyttää desimittaa ja suhteutus pysyy samana.
Aineita ei siis tarvitse vatkata vatkaajalla vaan sekoittaa vuorotellen
aineosa kerrallaan. Jauhojen joukkoon lisätään ruokasooda (älä käytä
leivinjauhetta!) Rasvaksi sopii myös pullorasva, esim. Flora gulinesse(
älä käytä Oivariinia). Sulata rasva, jos käytät kiinteätä
leivontarasvaa. Voitele vuoka, korppujauhoja ja taikina vuokaan ja
paistumaan. Paista kakkua uunissa 180 asteessa, n. 1 tunti. Kakku on
mehukasta ja maukkaan makuista, eikä tyypillistä maustekakkua kun siinä
on mausteena vain kardemummaa.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä