Pekaanipähkinäpiiras (Eero)

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

1 arvostelua. Keskiarvo: 5/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Tämän
ohjeen alkuperää en tiedä, mutta olen sen saanut 2 vuotta sitten vanhan
kouluni englanninopettajalta, ja sen jälkeen olen sitä hieman itse
muokannut sopivammaksi.

Pekaanipähkinäpiiras

Pohja:
3,5 dl vehnäjauhoja
100 g voita
2 rkl hienoa sokeria
1 hieman vatkattu keltuainen
1 -2 rkl kylmää vettä

Täyte:
3 kananmunaa
2 dl sokeria
1 dl siirappia
1 ½ tl vaniljasokeria
1 rkl vehnäjauhoja
1 tl sitruunamehua
1/4 tl suolaa
100 g voita sulatettuna
1 pussi pekaanipähkinöitä
1 pussi mantelirouhetta

Koristeeksi pekaanipähkinöitä

Pingota
irtopohjavuoan pohjalevyyn leivinpaperi. Kauli pohjataikina levyksi ja
levitä vuoan pohjalle ja reunoille. lauta jääkaappiin puoleksi
tunniksi. Paista pohjaa 200 asteessa 10 minuuttia.

Vatkaa munien rakenne rikki. lisä sokeri, siirappi, vaniljasokeri, jauhot, sitruunamehu, suola ja voi.
Sekoita
hyvin. Jätä noin 10-15 pähkinää  koristeluun ja rouhi loput
täytteeseen. Levitä pähkinä-mantelirouhe piiraspohjalle esikypsennyksen
jälkeen, kaada päälle muna-sokeriseos ja koristele pinta kokonaisilla
 pekaanipähkinöillä. Paista ensin 175-asteisessa uunissa 30 min., laske
sitten lämpö 150-asteeseen ja paista vielä 30 min. Anna jäähtyä ennen
irroitamista ja tarjoa vaniljakastikeeen kera.

Vaniljakastike
4 dl maitoa
1 kananmuna
2 rkl sokeria
2-3 tl perunajauhoja
3 tl vanilliinisokeria

Vatkaa
maito, muna, sokeri ja perunajauhot kierrevatkaimella kattilassa
sekaisin niin, että munan rakenne rikkoutuu. Kuumenna seosta
puuhaarukalla sekoittaen, kunnes kastike sakenee. varo eteei kiehu ja
juoksetu. Lisää vanilliinisokeri ja annna kastikkeen jäähtyä.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä