Pehmeä piparkakkuleivos (Marja-Liisa S.)
Uusimmat reseptit
Advertising information
Pehmeä piparkakkuleivos
200g margariinia
3,5 dl sokeria
4 kanamunaa
2,5 dl ranskan cremeä
2 tl kanelia
1 tl neilikkaa
1 tl inkivääriä
2 tl kardemummaa
3 tl leivinjauhetta
5 dl vehnäjauhoja
Kuorrutus:
125 g creme bonjour (maustamaton)
50 g margariinia
2 dl tomusokeria
1 tl vanilijasokeria
pinnalle
pakastepuolukoita
Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää munat yksi kerrallaan koko ajan sekoittaen. Lisää myös ranskan creme. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää seos vaahtoon ja sekoita tasaiseksi.
Levitä taikina tasaiseksi uunipellin päälle leivinpaperin päälle.
Paita 170 asteessa noin 30 min. Jäähdytä levy. Valmista kuorrutus sekoittamalla huoneenlämpöiset raaka-aineet keskenään. Levitä kuorruts taikinalevyn pintaan. Leikkaa taikina ruuduiksi ja koristele pakastepuolukoilla.