Mansikkakakku (Piritta P.)
Uusimmat reseptit
Advertising information
Mansikkakakku
Pohja:
n.75g margariinia sulatettuna
200g kaurakeksejä murusina
Yhdistä ainekset. Painele keksiseos irtopohjavuoan pohjalle.
Täyte:
1prk Flora Vispiä vaahdotettuna
1prk rahkaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
3dl mansikoita soseutettuna
1dl sokeria
3rkl mansikkamehua
5 liivatetta
Sekoita kerma, rahka ja juusto keskenään. Lisää mansikat ja sokeri.
Liota liivatteita 5min kylmässä vedessä. Kiehauta mehu ja sulata
liivatteet siihen. Kaada hiukan jäähtynyt liivateseos ohuena nauhana
täyteen joukkoon ja sekoita. Kaada täyte pohjan päälle. Hyydytä muutama
tunti.
Halutessa voi tehä päälle kiilteen:
4dl mansikkamehua
4 liivatetta
Ota mehua 1/2 dl, kiehauta se, sulata liotetut liivatteet siihen. Kaada
seos ohuena nauhana mehun joukkoon koko ajan sekoittaen. Kaada
hyytyneen pohjan pääle. hyydytä vielä muutama tunti.
Kun käyttää tuoreita mansikoita ja "oikeaa" mansikkamehua, tulos on
todella herkullinen!