Mansikkakakku (Marjut E.)

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

0 arvostelua. Keskiarvo: 0/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Mansikkakakku

Pohjaksi kääretorttulevy
4 munaa
1½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
3/4 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
3 dl vispikermaa
3½ dl mansikkasosetta (hiukan sulatetuista, kohmeisista marjoista soseutettua,tomaattipyremäistä mössöä)
400 g tuorejuustoa (2pkt pirkka maustamaton)
2 dl mansikkahilloa (marmeladimaista, tiivistä. Voi korvata edellä mainitulla mansikkasoseella, lisää silloin sokeria maun mukaan)
1½ dl sokeria
5 tl vaniljasokeria
1 levy valkosuklaata pieneksi rouhittuna (Panda)
3/4 dl punaista mehua
10 liivatelehteä

Kuorrute:
2-3dl vispikermaa
1 dl mansikkatomusokeria
1-2 rkl vettä

Paista pohja valmiiksi. Kelmuta riittävän suuri astia, ja leikkaa pohjalle sopivan
kokoinen pala kakkulevystä. Jos pohja on tuore, sitä ei tarvitse edes kostuttaa. Jos
pohja tuntuu kuivahtaneen tai on niin paksu että tarvitsee kostutusta, maidon ja
vaniljasokerin seos sopii hyvin.

Vispaa kerma vaahdoksi. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Notkista
tuorejuusto pyörittelemällä kulhossa, ja sekoita siihen mansikkasose. Lisää myös
mahdollinen hillo, sokerit ja valkosuklaarouhe. Lopuksi taikinakaapimella nostele
kermavaahto joukkoon tasaisesti sekoittaen. Kuumenna kattilassa mehu kiehuvaksi, ja
liota siihen sitten n. 10-15min kylmässä vedessä lionneet liivatteet. Sekoita mehuliivateseos täytteen
joukkoon.

Kaada valmista täytettä pohjan päälle, lisää toinen kakkukerros jne, tee niin monta
kerrosta kuin kakkupohjasta riittää astian koko huomioiden ja suhteuta täytteen
paksuus
siihen. Täytekerrokset voivat olla paksujakin. Tärkeintä on, että
ensimmäinen kakkupohja on ehjä, muut voi koota rippeistä.
Päällimmäiseksi kerrokseksi täytyisi vielä riittää kakkupohjaa. Vedä
reunoilta ylimääräiset kelmut
lopuksi kakun suojaksi, ja laita
jääkaappiin hyytymään vähintään 3 tunniksi. Jos täytekerroksista tulee
paksuja, hyydytä kauemmin.

Kakun hyydyttyä aseta lautanen astian
päälle, ja kumoa koko systeemi. Ota astia pois ja irrota kelmut
varovasti. Tee tomusokeri-vesi seos ja levitä pinnalle, anna jähmettyä
ennen kuin levität kerman reunoille.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä