Mamman kaksikerroksiset (Erja N.)
Uusimmat reseptit
Advertising information
Otan osaa "kilpailuusi" reseptillä "mamman kaksikerroksiset" eli
reseptini on isoäitini peruja, enkä tiedä niille mitään muuta nimeä.
Ovat hiukan hankalia leivottavia, mutta suussa sulavia. Saavat aina
kiitosta, ja teen niitä usein muillekin.
Eli ohje menee näin:
Mamman kaksikerroksiset
530 g voita
200 g sokeria
275 g perunajauhoja
340 g vehnäjauhoja
Vaahdota
voi ja sokeri, sekoita jauhot ja lisää taikinaa, sekoita tasaiseksi ja
anna levätä kylmässä. Kauli ohueksi levyksi ja ota pyöreällä muotilla
pikkuleipiä, paista 200 asteessa. Tarkkaile ettei reunat pala! Kasta
pinta hienoon sokeriin pikkuleipien ollessa vielä kuumia, mutta
käsittele varovasti, menevät helposti rikki. Anna jäähtyä ja laita
väliin vadelmamarmeladia.
Käsittele hyvin varoen!