Makoisa marjapiiras (Anne L.)
Uusimmat reseptit
Advertising information
Makoisa marjapiiras
Piiras häviää usein alta aikayksikön, vaikka meitä onkin vain kolme syömässä.
Pohja:
75 g margariinia (tai voita)
¾ dl sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1(-1½) dl kauraryynejä
1 tl leivinjauhetta
1-2 tl vaniljasokeria
Täyte:
noin 4 dl marjoja (mansikkaa, mustikkaa, vadelmaa)
1 prk (250 g) maitorahkaa
1 prk (2 dl) kermaviiliä
1 muna
½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
Valmistus:
Pehmitä
margariini melkein sulaksi ja vatkaa siihen muna ja sokeri niin, että
vaahtoutuu hieman. Sekoita keskenään vehnäjauho, kauraryynit,
leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita kuivat aineet muna-voiseokseen.
Kauli
pohja noin 3-5 mm paksuiseksi esim. leivinpaperin päällä (riittää
tällöin halk. 23-26 cm piirasvuokaan) ja laita vuoan pohjalle ja
reunoille.
Täytä marjoilla, voit käyttää jäisiä marjoja oikein hyvin. Raparperi ja mansikka sopivat tosi hyvin yhteen.
Sekoita täytteen aineet keskenään tasaiseksi täytteeksi ja kaada vuokaan marjojen päälle.
Paista
piirasta 175 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes reunat saavat
kauniin vaaleanruskean värin. Jos käytät jäisiä marjoja, paista uunin
alaosassa ja hieman pidempään.