Limepiirakka (BB)
Uusimmat reseptit
Advertising information
Limepiirakka (BB )
Pohja:
200 g Digestive keksimurskaa
1 rkl sokeria
n.70 g sulatettua voita
Yhdistä. Painele irtopohjavuoan pohjalle, joka on vuorattu leivinpaperikiekolla.
Täyte:
4 liivatetta
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
2 tl vaniliinisokeria
4-5 rkl limemehua
2 kananmunavalkuaista
2 dl kuohukermaa
Sekoita
tuorejuuston joukkoon sokerit ja limemehu. Vaahdota valkuaiset ja kerma
erikseen. Sekoita huoneenlämpöinen liivateseos (4 liivatetta kylmässä
vedessä, sekoitetaan pariin rkl kiehuvaa vettä) tuorejuustoseokseen.
Lisää kevyesti nostellen joukkoon valkuaisvaahto ja kermavaahto.
Lusikoi seos vuokaan ja tasoita pinta. Laita piirakka kelmulla
peitettynä jääkaappiin hyytymään vähintään pariksi tunniksi.
Kiille:
3dl sokeroitua, laimennettua limemehua
4 liivatetta
Liota
liivatteita vedessä noin 5min. Ota mehua pari rkl ja kiehauta. Sulata
liivatteet kuumaan mehutilkkaan ja yhdistä seos mehuun. Jäähdytä hetki
ja valele jäähtynyt mehu kakun päälle ja hyydytä taas muutama tunti.