Kolmen suklaan täytekakku (Tiina)
Uusimmat reseptit
Advertising information
Pakko sanoa mutta ehkä kaikkein eniten kiitosta saanut reseptini on
juuri sinun käsialaasi! Eli se blogissasi oleva kolmen suklaan
täytekakku! Olen tehnyt sitä jo moniin juhliin ja aina vain saan kuulla
kuinka, "kukaan ei ole koskaan syönyt aiemmin näin hyvää kakkua!" siksi
teen sitä aina ja aina vain.. 😀 maistuupa tuo minullekin!! 😉
Laitan ohjeeSI vielä tähän, että tiedät mitä ohjetta tarkoitan!
Kolmen suklaan täytekakku
Pohja:
8 munaa
3 dl sokeria
2 dl perunajauhoja
1 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
3 tl leivinjauhetta
Täyte 1:
200g taloussuklaata
200g maustamatonta tuorejuustoa
0,5 dl sokeria
2 munaa
2 dl kuohukermaa
4 liivatelehteä
0,5dl konjakkia/kahvilikööriä/vahvaa kahvia
Täyte 2:
Valkosuklaamousse:
2 munaa
0,5 dl sokeria
2,5 dl Flora vispiä
200 g valkosuklaata
5 liivatelehteä
tilkka vahvaa kahvia
Laita
liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Vatkaa Flora vispi vaahdoksi. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa.
Yhdistä vaahdot ja sula suklaa, kaada lopuksi joukkoon ohuena nauhana
vesitilkkaan sulatetut liivatelehdet.
Päällä:
2,5 dl flora vispiä vaahdotettuna + 200 g sulatettua maitosuklaata
ja
2,5 dl flora vispiä vaahdotettuna + 200 g sulatettua maitosuklaata
Kokoa kakku kelmulla vuorattuun paistovuokaan
Kostutus: appelsiinimehua
Vatkaa
munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe
keskenään. Sekoita varovasti muna-sokeri vaahtoon. Kaada taikina
voideltuun, jauhotettuun vuokaan. Paista 150-175 -asteessa. Kumoa kakku
ja anna jäähtyä. Laita liivatelehdet likoamaan 5-10 minuutiksi. Sulata
suklaa mikrossa tai vesihauteessa.
Liuota liivatelehdet kuumennettuun konjakkiin/likööriin.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset ja sokeri kevyesti, ja sekoita joukkoon tuorejuusto.
Lisää keltuais-juustoseokseen sulatettu suklaa ja sulatetut liivatelehdet. Sekoita vielä joukkoon valkuais- ja kermavaahdot.
Jaa kakku kolmeen osaan, jotka kostutat appelsiinimehulla.
Vuoraa
kakkuvuoka kelmulla. Aseta kansilevy pohjalle paistopinta alaspäin.
Levitä päälle puolet täytteestä. Laita täytteen päälle kostutettu
kakkulevy ja kaada päälle loput täytteestä. Nosta pinnalle vielä
kostutettu kakun pohjaosa ylösalaisin.
Anna kakun hyytyä mielellään
yön yli. Kumoa kakku. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa, lisää
se vatkatun kerman joukkoon ja sekoita varovasti. Kuorruta kakku
suklaakermalla. Voit raastaa pinnalle suklaalastuja esim.
perunankuorimaveitsellä tai raastimella.