Kesäinen mansikka- hyytelökakku (Maija)
Uusimmat reseptit
Advertising information
Tämä on suosikki kakkumme kesäaikaan. Tein tätä juuri mm. ylioppilasjuhliin.
Kesäinen mansikka- hyytelökakku
Pohja:
3 kananmunaa
1 dl sokeria
2 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhe
Täyte:
500 g mansikoita
3/4 dl sokeria
1 prk
mansikkakermaa
1 prk vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1 prk vaniljarahkaa
5 liivatelehteä
1/2 dl laimennettua mansikkamehua
Päälle:
mansikka lohkoja, sulatettua suklaata
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Lisää keskenään sekoitetut jauhot.
Paista 8 min 225 C.
Kun pohja on paistettu ja jäähtynyt leikkaa
siitä ympyrä irtopohjavuoan mukaan.
Soseuta mansikat ja lisää sokeri joukkoon.
Vatkaa mansikkakerma vaahdoksi.
Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi.
Sekoita vaahdot keskenään ja lisää rahka joukkoon.
Lopuksi mansikkasose joukkoon.
Kuumenna mehu kiehuvaksi ja lisää liivatelehdet.
Sekoita ohuena nauhana massan joukkoon.
Kaada täyte pohjan päälle irtopohjavuokaan (itselläni 26 cm halkaisija)
Kaada mansikka-massa pohjan päälle.
Anna hyytyä jääkaapissa yön yli.
Koristele mansikan siivuilla ja sulatetulla suklaalla.