Jauhelihapiiras (Hanna V.)
Uusimmat reseptit
Advertising information
Jauhelihapiiras (muunnettavissa maidoton/hyla)
Pohja:
150 g margariinia (maidotonta)
3½ dl vehnäjauhoja
2 rkl kylmää vettä
Täyte:
400 g jauhelihaa
1 sipuli
3 tomaattia
2 dl ruoka-/kaurakermaa
2 munaa
(½ dl juustoraastetta)
suolaa
pippuria
basilikaa
Valmista pohja nyppimällä margariini ja
jauhot sekaisin. Lisää vesi. Painele taikina piirakkavuokaan.
Paista jauhelihat pannulla, lisää sipulit ja kuullota. Lisää tomaatit
pieninä kuutioina, mausta ja hauduta 5 min tai kunnes pannulta on enin
vesi haihtunut. Kaada pohjan päälle.
Sekoita ruokakerma/kaurakerma ja munat keskenään. Kaada
piirakkavuokaan. Ripottele päälle juustoraastetta.
Mikäli perheessä on maitoallergikkoja, jätä juusto pois ja käytä
kaurakermaa. Tämä on siis yhdistelmä ja muunnelma useammasta ohjeesta
ja sovitettu meidän perheen allergioihin.