Iso-mummin piirakka (Sirpapentik)

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

3 arvostelua. Keskiarvo: 3.7/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Raparperiä löytyi, joten tein Iso-mummin piirakkaa. Tää on siitä hyvä
pohja, ettei tartte vatkata ja päälle voi laittaa melkein mitä vain,
vuodenaikojen mukaan. Tästä ohjeesta saa uunipellisen maukasta
syötävää.

Iso-mummin piirakka

1 muna

3 dl sokeria

3 1/2 dl maitoa tai kermamaitoa

6 dl vehnäjauhoja

3 tl leivinjauhetta

100 g sulatettua voita

Muna ja sokeri sekoitetaan, lisätään kermamaito. Leivinjauhe
sekoitetaan vehnäjauhoihin ja lisätään taikinaan. Lopuksi voisula.
Sekoitetaan hyvin sekaisin. Uunipellille leivinpaperin päälle ja päälle
marjoja, hedelmiä, raparperia tms. (Raparperia keitin hetken kattilassa
sokerin kanssa, niin pehmenevät.) Paistetaan noin 30 min. 200 astetta.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä