Conchiglioni alle lammas & ricotta (Matilda S.)
Uusimmat reseptit
Advertising information
Tämä ohje on peräisin Köyhät ritarit -ruokaohjelmasta ja on Meri-Tuuli
Lindströmin käsialaa. Erittäin toimiva ohje, jota voi muutella
mieleisekseen vaihtamalla esim. kirsikkatomaatit aurinkokuivattuihin
tomaatteihin, lampaanjauhelihan broilerin- tai naudanjauhelihaan sekä
lisäilemällä omia mielimausteita mukaan.
Conchiglioni alle lammas & ricotta
500 g conchiglioni-pastaa
(isoja simpukan mallisia kuivapastoja)
5 l vettä
runsaasti suolaa
(n. ruokalusikallinen)
Täyte:
400 g lampaan jauhelihaa
250 g
ricottaa
½ rasiaa rucolaa
½ rasiaa kirsikkatomaatteja lohkottuina
neljään
1 rkl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
Tomaattikastike:
1 prk tomaattimurskaa
2 dl tomaatti passattaa
1
sipuli pieneksi kuutioituna
4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2
kuivattua punaista chiliä / 2 tl chilirouhetta
1 laakerin lehti
1 rkl oliiviöljyä
1 dl valkoviiniä
suolaa
pippuria
Pinnalle:
1 pss mozzarella-raastetta
Tee ensin tomaattikastike. Kuumenna kasarissa oliiviöljy ja heitä
sipuli ja valkosipulit öljyyn kuullottumaan. Pidä lämpö mietona, ettei
valkosipuli pala kitkeräksi. Kun sipulit ovat pehmenneet, lisää
kasariin chili ja laakerinlehti. Paistele hetken ja lisää loput
ainekset sekä mausta suolalla ja pippurilla. Kiehauta tomaattikastike,
laske lämpöä ja anna porista rauhassa vartin verran. Kiehauta
tomaattikastikkeen valmistuessa iso kattilallinen vettä ja mausta
suolalla. Keitä vedessä simpukkapastoja viitisen minuuttia tai juuri
sen verran, että pastat pehmenevät, mutta ovat vielä raakoja sisältä
eli pari minuuttia vaille al denten. Siivilöi pastat ja huuhtele
runsaalla kylmällä vedellä, jotteivat pastat tartu toisiinsa kiinni.
Jätä hetkeksi sivuun odottamaan ja valmista täyte.
Murenna jauheliha kulhoon pieniksi teelusikan kokoisiksi kökkäreiksi.
Murenna myös ricotta samaan tapaan. Silppua rucola pieneksi ja heitä
kulhoon, samaan syssyyn menevät kirsikkatomaatitkin. Rouhi päälle
runsaasti pippuria ja n. 2 tl suolaa sekä lorauta sekaan oliiviöljyä.
Sekoita varovasti isolla lusikalla nostellen, jottei täytteestä tule
muussia.
Voitele keskikokoinen uuninkestävä vuoka oliiviöljyllä. Kaada pohjalle
valmistamasi tomaattikastike. Täytä simpukat yksi kerrallaan massalla;
yritä varmistaa, että jokaiseen simpukkaan tulee lihaa, juustoa ja
kirsikkatomaattia. Asettele simpukat tomaattikastikkeen päälle. Kun
olet täyttänyt kaikki simpukat, kruunaa koko ruoka vielä
mozzarellajuustolla ja laita uuniin 180°c:een noin puoleksi tunniksi
tai kunnes juusto on sulanut ja ruskistunut kauniisti.