Vaniljainen marenkipiirakka
Uusimmat reseptit
Advertising information
Tämä sopii nougatjäätelön ja toscakakun ystäville.
Vaniljainen marenkipiirakka
Pohja:
150 g margariinia tai voita
1 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
3 dl vanilja/vanilliinikreemijauhetta + 6 dl vettä (tai pakkauksen ohjeen mukaan)
n 1/3 pussillista Wienernougat crushia
10-15 Omar-karkkia silputtuna
Marenki:
3 munaa
1,5 dl sokeria
pinnalle Wienernougat crushia
Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi, lisää muna hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Painele taikina piirakkavuoan tai irtopohjavuoan pohjalle.
Sekoita kreemijauhe ja vesi tasaiseksi, kaada piirakkapohjan päälle. Ripottele päälle kauttaaltaan Wienernougat crushia.
Paista 200 asteisessa uunissa parikymmentä minuuttia.
Pilko piirakan pinnalle Omar-karkit.
Vatkaa munanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää joukkoon kokoajan vatkaten vähitellen sokeri.
Levitä marenki kuohkeaksi piirakan pinnalle, ripottele päälle vielä Wienernougat crushia.
Paista uunissa vielä pieni hetki, kunnes pinta saa kauniin värin.
Jos paistat irtopohjavuoassa, anna piirakan levätä hetki ennen kuin irrotat vuoan reunat.