Vaniljainen luumutorttu
Uusimmat reseptit
Advertising information
Kyllästyttääkö aukeilevat tähtitortut?
Valmista yksi iso luumutorttu irtopohja-, tai reunavuoassa ja koristele kermavaahdolla.
Jaa annospaloihin ja nosta pöytään.
Nauti höyryävän glögin kanssa!
Vaniljainen joulutorttu
600 g lehtitaikinalevy
200 g paistonkestävää omenamarmeladia
1 pussi Dr.Oetker vaniljavanukasaineksia
5 dl maitoa
300 g luumumarmeladia
1/2 tl kanelia
1-1 1/2 dl vispikermaa
1 tl vaniljasokeria
1 rkl sokeria
Anna lehtitaikinalevyn sulaa ja painele se halkaisijaltaan 28-30 cm irtopohjaisen, tai reunavuoan pohjalle.
Levitä pinnalle omenamarmeladi.
Sekoita keskenään pussillinen Dr.Oetker vaniljavanukasaineksia ja maito, anna kastikkeen saeta hetki.
Levitä kastike omenamarmeladin päälle.
Levitä varovasti päällimmäiseksi kanelilla maustettu luumumarmeladi.
Paista torttua 225 asteessa 20-30 minuuttia, tai kunnes pohja tuntuu kypsältä.
Anna tortun jäähtyä.
Vaahdota kerma ja mausta vaniljasokerilla ja sokerilla.
Pursota kermavaahto tortun reunoille.
Tarjoa glögin kanssa.