Suklainen Britatorttu

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

40 arvostelua. Keskiarvo: 3.9/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Ainekset

Tästä ei suklainen marenkiherkku parane!
Helppotekoinen makea tarjottava kesäjuhliin.
Täytteen suklaana voit kokeilla myös muita maustettuja suklaita, esimerkiksi Daim-, Minttukrokantti-, tai pähkinäsuklaata.

Suklainen Britatorttu
20-25 annosta

Pohja:
250 g voita tai margariinia
2 dl Luomuruokosokeria tai Siro sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 munan keltuaista
2 dl maitoa
2 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
4 tl leivinjauhetta

Pinnalle:
4 munan valkuaista
2 dl Siro sokeria
1 dl kaakaotomusokeria
(100 g mantelirouhetta tai mantelilastuja)

Täyte:
3 dl vispikermaa
200-300 g vaniljarahkaa
3-4 banaania viipaleina
1 tl vaniljasokeria
300 g Marabou Appelsiini-krokanttisuklaata

tuoreita vadelmia

Vaahdota rasva ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää keltuaiset yksitellen hyvin vatkaten.
Vatkaa joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet.

Levitä taikina kahdelle pellille leivinpapereiden päälle. Taikinaa tulee melko ohut kerros, joten älä huolestu.

Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää koko ajan vatkaten vähän kerrallaan Siro sokeri ja kaakaotomusokeri.
Levitä seos taikinalevyjen päälle ilmavasti. Ripottele pinnalle halutessasi mantelirouhetta tai mantelilastuja.
Paista 225 asteessa 10-15 minuuttia. Anna jäähtyä.
Siirrä alimmainen levy tarjoiluvadille tai foliolla vuoratulle uunipellille.

Valmista täyte.
Vaahdota vispikerma, lisää vaniljarahka ja vaniljasokeri.
Sulata paloiteltu suklaa mikroaaltouunissa puolen minuutin erissä välillä sekoitellen.
Sekoita sulatettu suklaa täytteeseen.
Levitä täyte paksusti toisen Brita-pohjan päälle, viipaloi päälle banaanit. Nosta pinnalle varovasti toinen levy.
Ripottele pinnalle tuoreita vadelmia.
Siivilöi halutessasi tomusokeria.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä