Suklaa-marenkipiirakka

Uusimmat reseptit
Advertising information
Suklaamarenkipiirakka
Ainekset:
225 g kaurakeksejä tai vastaavia
75-100 g margariinia tai voita
TÄYTE:
3 keltuaista
50 g hienoa sokeria
4 rkl maissitärkkelystä
6 dl maitoa
100 g tummaa suklaata sulatettuna
MARENKI:
2 munanvalkuaista
100 g hienoa sokeria
3 tippaa vaniljatiivistettä tai 1tl vaniljasokeria
Murenna keksit muovipussissa tai leikkurinterällä. Lisää joukkoon sulatettu margariini. Painele seos piirakkavuoan pohjalle.
Vatkaa keltuaiset, sokeri ja maissitärkkelys tasaiseksi tahnaksi.
Kuumenna
maito lähes kiehumispisteeseen ja sekoita tahnan joukkoon, sekoita
hyvin. Kaada seos kattilaan ja hämmennä miedolla lämmöllä, kunnes
sakenee. Nosta sivuun ja sekoita joukkoon sulatettu suklaa. Levitä seos
keksipohjan päälle.
MARENKI:
Vaahdota valkuaiset
vaahdoksi, lisää vähitellen sokeria koko ajan vatkaten, lisää myös
vaniljatiiviste tai -sokeri. Levitä marenki suklaaseoksen päälle.
Paista 170-asteisessa uunissa, kunnes pinta saa hieman väriä. Tarjoa lämpimänä.