Sitruuna-valkosuklaatartaletti
Uusimmat reseptit
Advertising information
Suhtaudun usein pienellä ennakkoluulolla raaka-ainepakettien kyljissä oleviin resepteihin. Ohjeet tuntuu usein olevan vasurilla tehtyjä, toimimattomia, eikä niin sydämellä suunniteltuja.
Tämäkään ei tehnyt poikkeusta. En tiedä onko mieltä laittaa ohjettakaan tänne, mutta ehkä joku teistäkin on miettinyt Lemon Lime- valkosuklaata ostaessaan, kannattaako paketin kyljessä olevaa ohjetta kokeilla.
No, makuasioitahan nämäkin. Itse pidän makeista leivonnaisista, mutta se vähä mitä tätä maistoin, maku muistutti lähinnä kananmunan makua.
Vieraani söivät palasensa kiltisti, sanoivat että se maistuu pannukakulta=) Mutta ei se kai kovin herkullista loppupeleissä ollut, kun loput jäi syömättä;)
Laitan kuitenkin ohjeen.
Sitruunatartaletti (Fazer)
Murotaikina:
3 dl vehnäjauhoja
0,5 dl sokeria
125 g voita
1 munankeltuainen
Täyte:
3 munaa
1,5 dl kuohukermaa
100 g Fazer lemon lime suklaata
Sekoita taikinan ainekset sekaisin ja painele halkaisijaltaan 26 cm piirakkavuokaan. Anna pohjan levätä kylmässä n 20 minuuttia ja esipaista 225 asteessa n 8 minuuttia.
Ota vuoka uunista ja alenna lämpötilaa 175 asteeseen.
Raasta suklaa. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada pohjan päälle.
Paista tartalettia uunin alaosassa kunnes täyte jähmettyy noin 30 min.
Anna jäähtyä. Tarjoa lisäksi marjoja.