Sitruuna-marenkitorttu
- 10 min Työaika
- 30 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso

Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- 150 g margariini
- voi
- 2 dl sokeri
- 1 kananmuna
- 3 dl vehnäjauho
- 2 tl leivinjauhe
Sitruunakiisseli
- 1 ½ dl vesi
- 1 ½ dl sokeri
- 3 rkl vehnäjauho
- 3 munankeltuainen
- 1 sitruunan mehu
- 2 tl sitruunan raastettu kuori
Marenki
- 4 munanvalkuainen
- 1 dl sokeri
Raikas sitruuna-marenkitorttu sopii loistavasti kevään juhlapöytään. Sitruunan tilalla voit toki käyttää myös limeä, appelsiinia tai vaikka greippiä. Veriappelsiinista saat hauskan punaisen kiisselin.
Sitruuna-marenkitorttu
4 annosta
Pohja:
150 g margariinia tai voita
1 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
Sitruunakiisseli:
1 ½ dl vettä
1 ½ dl sokeria
3 rkl vehnäjauhoja
3 munankeltuaista
1 sitruunan mehu
2 tl hyvin pestyn sitruunan raastettua kuorta
Marenki:
4 valkuaista
1 dl sokeria
Laita hieman pehmeä voi tai margariini kulhoon ja vatkaa joukkoon sokeri. Lisää muna hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita taikina tasaiseksi.
Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.
Mittaa kiisselin ainekset kattilaan ja sekoita. Kiehauta, kunnes kiisseli pulpahtaa. Levitä kiisseli esipaistetun piiraspohjan päälle.
Erottele valkuaiset kuivaan ja puhtaaseen kulhoon. Vatkaa ne valkoiseksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähän kerrallaan koko ajan voimakkaasti vatkaten. Levitä marenki lusikalla tai pursota ruusukkeiksi kiisselin päälle.
Jatka paistamista 225-asteisessa uunissa, kunnes pintaan tulee ruskeita pilkkuja. Tämä vie aikaa vain hetken, joten tarkkaile uuniluukulla.
Jäähdytä ja tarjoa!