Sitruuna-marenkitorttu

  • 10 min Työaika
  • 30 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

25 arvostelua. Keskiarvo: 3.9/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

4 annosta
  • 150 g margariini
  • voi
  • 2 dl sokeri
  • 1 kananmuna
  • 3 dl vehnäjauho
  • 2 tl leivinjauhe
Sitruunakiisseli
  • 1 ½ dl vesi
  • 1 ½ dl sokeri
  • 3 rkl vehnäjauho
  • 3 munankeltuainen
  • 1 sitruunan mehu
  • 2 tl sitruunan raastettu kuori
Marenki
  • 4 munanvalkuainen
  • 1 dl sokeri

Raikas sitruuna-marenkitorttu sopii loistavasti kevään juhlapöytään. Sitruunan tilalla voit toki käyttää myös limeä, appelsiinia tai vaikka greippiä. Veriappelsiinista saat hauskan punaisen kiisselin.

Sitruuna-marenkitorttu
4 annosta

Pohja:
150 g margariinia tai voita
1 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Sitruunakiisseli:
1 ½ dl vettä
1 ½ dl sokeria
3 rkl vehnäjauhoja
3 munankeltuaista
1 sitruunan mehu
2 tl hyvin pestyn sitruunan raastettua kuorta

Marenki:
4 valkuaista
1 dl sokeria

Laita hieman pehmeä voi tai margariini kulhoon ja vatkaa joukkoon sokeri. Lisää muna hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita taikina tasaiseksi.
Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.
Mittaa kiisselin ainekset kattilaan ja sekoita. Kiehauta, kunnes kiisseli pulpahtaa. Levitä kiisseli esipaistetun piiraspohjan päälle.
Erottele valkuaiset kuivaan ja puhtaaseen kulhoon. Vatkaa ne valkoiseksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähän kerrallaan koko ajan voimakkaasti vatkaten. Levitä marenki lusikalla tai pursota ruusukkeiksi kiisselin päälle.
Jatka paistamista 225-asteisessa uunissa, kunnes pintaan tulee ruskeita pilkkuja. Tämä vie aikaa vain hetken, joten tarkkaile uuniluukulla.
Jäähdytä ja tarjoa!

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä