Rapeat kaura-suklaalastut ja toffeekastiketta
Uusimmat reseptit
Advertising information
Sunnuntain helpot taikinajauheet pelastavat, kun tarjottavaa pitää saada pöytään pikaisesti. Nämä jauheet innostavat lapsetkin leipomaan!
Kondensoitu, eli tiivistetty maito on saanut monet miettimään voisiko sen korvata jollain, sillä sitä ei vielä ole saatavilla kaikista kaupoista. Kokeilin millainen toffeekastike syntyy "lehmäkarkkeja" ja kermaa kasarissa keittämällä. Maku oli erittäin miellyttävä, mutta ei kuitenkaan ihan samanlainen kuin kondensoidusta maidosta valmistettu. Kokeilemisen arvoista kuitenkin!
Rapeat kaura-suklaalastut
1 pss (300 g) Sunnuntai Cookie mix kaurainen suklaa
1/2 dl vettä
3/4 dl rypsiöljyä
Sekoita Cookie mix-jauhe sekaisin yhdessä veden ja rypsiöljyn kanssa.
Nosta leivinpaperin päälle nokareita, jätä leviämisvaraa.
Kypsennä 180 asteessa noin 12 minuuttia.
Nosta tuoreet lastut lasin tai muun kuperan esineen päälle hetkeksi jäähtymään, jos haluat niihin kaarevan reunan.
Tarjoa lisäksi hedelmäcocktailia, vaahdotettua kermaa ja toffeekastiketta.
Toffeekastike
2 dl ruokakermaa tai kuohukermaa
n. 30 lehmätoffeekaramellia
Mittaa kerma ja karamellit kasariin. Anna kiehua miedolla lämmöllä koko ajan hämmennellen, kunnes karamellit ovat sulaneet joukkoon ja kastike on sopivan sakea.